Črna kronika

FOTO: Avtobus trčil v hišo

Ljubljana, 15. 03. 2010 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Rožni dolini se je zgodila nenavadna nesreča – avtobus ljubljanskega potniškega prometa se je namreč zaletel v hišo. Na srečo na njem ni bilo veliko potnikov.

Včeraj okoli 23. ure se je avtobus ljubljanskega potniškega prometa (LPP) peljal po Rožni dolini proti garaži, ko ga je v križišču izsililo kombinirano vozilo. Vozili sta trčili in zleteli s ceste, čez dvorišče in v hišo.

"Nekaj minut pred 23. uro je bil OKC PU Ljubljana obveščen o prometni nesreči s poškodbami na Škrabčevi ulici v Ljubljani. 20-letnik je vozil kombinirano vozilo znamke Hyundai H1 po Cesti I proti križišču s prednostno Škrabčevo ulico (v križišču stoji prometni znak »stop«), na katero je zapeljal levo. Pri tem je zaprl pot 24-letnemu vozniku mestnega avtobusa, ki je takrat pripeljal z njegove desne strani, iz smeri Ceste III proti Cesti 27. aprila. Po trčenju sta vozili drseli desno čez vozišče in pločnik na bližnji vrt in dvorišče, kjer sta trčili v stanovanjsko hišo. Med drsenjem sta poškodovali postavljeno prometno signalizacijo, več dreves in parkirano osebno vozilo znamke Chrysler Voyager," so sporočili s PU Ljubljana.

"Hiša je poškodovana, tudi avtobus je zelo poškodovan, vozniku avtobusa pa na srečo ni bilo hudega. Ni bil v nezavesti, je pa še vedno v bolnišnici, ker se je udaril v glavo in porezal," je za 24ur.com povedal izvršni direktor LPP Peter Horvat.

Avtobus je bil v trčenju močno poškodovan, voznika pa so prepeljali v bolnišnico.
Avtobus je bil v trčenju močno poškodovan, voznika pa so prepeljali v bolnišnico. FOTO: Marko Kostanjevec

Na avtobusu sta bila zaradi pozne ure le dva potnika, ki sta lažje poškodovana, voznik kombija pa je še najmanj poškodovan. "Res smo imeli srečo. Tudi v sobi hiše, v katero se je zaletel avtobus, takrat ni bilo nobenega. V njej bi lahko kdo spal in bi lahko bilo hudo, tako da se je vse kar dobro končalo!" je še dodal Horvat.

Na vozilih in objektih je nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode, so še sporočili s policije. Škodo na avtobusu bo ocenila zavarovalnica, a Horvat predvideva, da se avtobusa ne bo dalo popraviti, ker je star že 10 let in ima sprednji del popolnoma uničen.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beauty85
26. 07. 2010 08.56
+1
voznika avtobusa poznam zelo dobro in vem, da takih voznikov kot je on, definitivno manjka. Sigurno bi bilo manj nesrec na cestah, ce bi samo polovica ljudi bili sposobni za voznjo kot je bil ta moj znanec voznik avtobusa. Skratka, tako vozniku avtobusa in vozniku kombija, zelim vec previdnosti na cesti.
SanelKajtaz
17. 03. 2010 22.32
Odgovarjam na spodnji komentar.Šoferji ki ne nosijo uniforem jih sploh nimajo ker čakajo na nove če bi malo več bral časopis npr žurnal bi prebral da je bil napisan razspis za najboljšega ponudnika.Drugo da se pa kolegi vozijo zastonj tud ti bi se če bi imel kakega kolega šoferja,al pa če bi ti bil šofer bi se tvoji kolegi vozili zastonj.90% šoferjev spusti potnika zastonj na avtobus če potnik lepo vpraša če gre lahko gor ker nima drobiža.če tujca vozi zastonj zakaj nebi še kolega.A za fotografiranje se pa ne spraševat zakaj si dobil klofuto če si pa sliku. To je bil odgovor na spodnji komentar. MIZANTROP, se popolnoma strinjam. Poleg tega jih vsaj 70% med vožnjo klepeta po telefonu, ne nosijo uniform, klepetajo s svojimi kolegi, ki se večkrat celo brezplačno peljejo eno ali dve postaji. Jaz sem začel fotografirati take voznike in pošiljati te fotografije na LPP. Imam pa tudi doma vse lepo shranjeno. Nekega dne, se bodo tudi moji otroci vozili z njimi in želim, da se bodo pripeljali varno od doma do šole ali kamorkoli že.
zmija.zaba
17. 03. 2010 19.23
VATES!!!!! če si pa ti normalen pol je pa ceu svet normalen!!!! A ti nimaš nč pametnejšega za delat k pa šoferje z mobitelom lovit???? Da nebo pomote ne podpiram klepetanja po tel. med vožnjo samo da pa nekdo fotografira voznike in pošilja slike v službo, kej takega pa ne prebereš vsak dan. Ti sigurno nimaš službe in si zafrustriran, želel pa bi, da se še kdo znajde na tvojem mestu.Če komu kej ne paše gre lahko še zmeri peš v službo oz. kamerkoli. SREČNO Vates15.03.2010, 11:37-8 MIZANTROP, se popolnoma strinjam. Poleg tega jih vsaj 70% med vožnjo klepeta po telefonu, ne nosijo uniform, klepetajo s svojimi kolegi, ki se večkrat celo brezplačno peljejo eno ali dve postaji. Jaz sem začel fotografirati take voznike in pošiljati te fotografije na LPP. Imam pa tudi doma vse lepo shranjeno. Nekega dne, se bodo tudi moji otroci vozili z njimi in želim, da se bodo pripeljali varno od doma do šole ali kamorkoli že.
Saphira25
17. 03. 2010 11.51
Ker noben ne govori po mobitelu ko se vozi, noben ne kadi in se vsi vozjo po predpisih, ne? In nihče še ni zapeljal v rumeno luč. Sicer je pa pr busih tko al tko včasih, da gre pol busa v rumeno al pa clo zeleno pol pa v rdečo.
lpp-driver
16. 03. 2010 13.07
Najlažje je pljuvati po drugih. Taki smo slovenci. Ne trdim, da je sodelavec vozil 60 km/h. Lahko je vozil 45 ali 50, kar niti ni važno. Dejstvo je, da je voznik kombiniranega vozila izsilil prednost. Zgodba je s tem zaključena. Kar pa se tiče tega, da se ta avtobus ne da popraviti....ena izmed možnosti je, da se iz dveh vozil sestavi enega. Malo "posrfajte" v zgodovino kronike na 24ur. Boste kmalu ugotovili zakaj sem omenil dve vozili. LP
SanelKajtaz
16. 03. 2010 08.28
Ljudje vsi smo vozniki,sam pa sem še šofer lpp.To se lahko vsakemu zgodi samo da so glave cele pleh se da popravit.Pa ne zdej kritizerat ne ene niti druge udeležence v prometu k ste lahko danes jutri al pa kateri drugi dan vi na tem mestu.Samo se postavte na mesto udeležencev pa se mal zamislite
randomxyz
15. 03. 2010 23.45
Voyager je zihr totalka :D
15cmVspranjO
15. 03. 2010 22.56
kkjj
15. 03. 2010 22.50
Madonca ste tukaj eni pametni pri svojih komentarjih.Če so udeležena osebno vozilo in tovorno vozilo se takoj začne pljuvat po voznikih tovornih vozil. Zdaj ta primer nezgode, če prav ni bil kriv voznik avtobusa ste ga nekateri napadli kot bi storil kaj hujšega. Po Rožni dolini vozim vsak dan in vidim kaj delajo razni vozniki dostav, hitre pošte in še bi lahko našteval. Rdeča luč na semaforju kot da je ni, vozijo celo v napačno smer ulice in ti mahajo,da se jim umakneš, stop znakov ne upoštevajo. Vozila pustijo kar sredi ulice ali celo zaprejo kot bi bili sami v celi Rožni dolini. Pa kako se vozila parkirajo po Rožni dolini. Katastrofa, take bi jaz dal še enkrat delat vozniški izpit. Še premajhne kazni so za napačno parkiranje vozil na pločnikih, zelenicah, intervencijskih poteh. Malo si morajo nekaterih v svojih glavah poštimat, preden sedejo za volan.
kanta555
15. 03. 2010 21.06
samo res ne vem zakaj se jih 3/4 zdaj spravlja na šoferja busa,saj lepo piše kdo in zakaj je bil kriv za nesrečo.Glede na to kakšni psihopati se furajo po cestah se čudim,da ni še več karambolov.Dejstvo pa je da bi bilo bolje,da bi Jankovič v Rožni dolini postavil malo več ležečih policajev,ker je bilo pa na tej cesti že toliko karambolov,da se jih ne da več preštet in to tudi s smrtnimi primeri,ampak žal je ta moment štadion pomembnejši ,kot človeška življenja
erikferfoljo
15. 03. 2010 21.03
še dobro da me ni več u ljubljani..... s tole 14tko sem se dostkrat vozu........
RICHard32
15. 03. 2010 20.52
Temu se reče: PREVOZ DO HIŠNIH VRAT. Dobesedno...
stane77
15. 03. 2010 20.29
soferji smo vsi taki ,ali drugacni vsak dela napake na cesti kaj pravite kako sem ga spravil na cesto STANE avtovleka
senzacionalno
15. 03. 2010 20.08
Timi Pungarsek
15. 03. 2010 19.10
no kaj eni pišete saj kaj so katastrofa šoferji če gledate samo tiste ki neznajo vozit ,poglejte malo tiste ki znajo pa šoferiji tovornjakov me zanima zakaj so katastrofa ?
odkimasin
15. 03. 2010 18.48
-3
Ma tile šoferji avtobusov so še večja katastrofa na cesti kot šoferji tovornjakov!
RS-44
15. 03. 2010 18.42
"voznik kombija je imel srečo, da ga ni bus še bolj pritisnil ob steno." Niti ne...kot sem že prej napisal je ta kombi na sliki bel Voyager kateri je stal parkiran.
SanelKajtaz
15. 03. 2010 17.07
Vi k pišete da avtobus ni vozil po omejitvah, se prepričajte kolikšna je zavorna pot avtomobila(ki tehta tono ali tono pa pol) pri 40km/h in avtobusa( ki tehta 15-20 ton).Važno je da je sodelovc ostal živ in upajmo da se bo čim hitreje pozdravil pa tudi to je važno da ostalim ni kej hujšega tudi vozniku kombiniranega vozila.PLEH SE DA POPRAVIT MRTVA GLAVA PA NE.
intimnanega2
15. 03. 2010 16.54
voznik kombija je imel srečo, da ga ni bus še bolj pritisnil ob steno.
lara1234
15. 03. 2010 16.44
lpp-driver aha če te prav razumem, potem praviš, da če vozi po prednostni cesti pa lahko vozi tudi npr. 60 km/h, čeprav je omejitev 40km/h? mogoče bi bila škoda manjša, če bi bila hitrost primerna ... razumem, da je avtobus potrebno drugače obravnavati kot avto, amapk v prometu pa za vse še vedno veljajo ista pravila.