Črna kronika

Posnetki nadzornih kamer razkrivajo, kateri navijači so začeli metati stole

Ljubljana, 14. 07. 2016 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./U.Z./I.J.
Komentarji
9

Slovaški navijači so toliko časa vztrajali s kršitvami, da jih je policija pospremila na avtobus, tega pa nato do mejnega prehoda z Avstrijo. Razgreteži so se v Ljubljani tudi stepli, v lokalih so naredili tudi nekaj škode. Posnetki nadzornih kamer razkrivajo, kdo je začel metati stole.

Pretep pred tekmo - 3
Pretep pred tekmo - 3 FOTO: POP TV

S Policijske uprave Ljubljana so danes poslali nekoliko več podrobnosti o včerajšnjem dogajanju v Ljubljani, v katerega so bili vpleteni slovaški navijači.

Policija je morala zaradi kršitev javnega reda in miru v centru prestolnice morala posredovati nekaj po 17. uri. Ugotovila je, da je avtobus s slovaškimi navijači ustavil na Kongresnem trgu. Skupina navijačev, ki je zapustila avtobus, je začela s kršitvami, in sicer s prižiganjem bakel in uporabo pirotehnike. Nato so može v modrem o več kršitvah obvestili tudi iz bližnjih gostinskih lokalov in trgovin, kamor so se v skupinah napotili navijači.

"Navijači Trenčina so prišli z avtobusom na Slovensko ulico, potem so se sprehajali po Kongresnem trgu, delali nemir, metali petarde in bakle. Tamle so plezali po žlebu ... " je za oddajo 24UR opisal lastnik gostinskega lokala Tadej Prašnikar.

''Po posredovanju policistov so bile osebe pospremljene nazaj na avtobus, kjer pa kljub opozorilom in ukazom policistov niso prenehali s kršitvami. Policisti so jim odredili prekinitev potovanja oz. prepovedali dostop do kraja športne prireditve. Avtobus so nato policisti pospremili do mejnega prehoda Šentilj,'' so pojasnili na PU Ljubljana.

Zaradi nadaljevanja kršitev javnega reda in miru so policisti za enega državljana Slovaške v skladu z zakonom o prekrških odredili pridržanje, izrečena mu je bila tudi globa.

Pretep

Policija je še ugotovila, da so se na terasi enega izmed lokalov v centru steple skupine Slovakov in do zdaj še neznano skupino ljudi. Na terasi lokala so udeleženci pretepa razbili tudi več steklenic in prevrnili inventar (mize, stole). V pretepu je en Slovak utrpel lažje poškodbe, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, ki ga je nato samovoljno zapustil. 

Pretep pred tekmo - 2
Pretep pred tekmo - 2 FOTO: POP TV

Policisti so včeraj opravili ogled kraja in zavarovali sledove. Preiskava se zaradi sumov storitve kaznivega dejanja nasilništva danes nadaljuje v smeri identifikacije oseb v pretepu. Prav tako pa policisti preiskujejo kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari (poškodovan inventar v dveh gostinskih lokalih).

Posnetki razkrivajo, kdo je začel metati stole

Novinarji oddaje 24UR so si ogledali posnetke nadzornih kamer, ki jim jih - ker preiskava še poteka - njihovi lastniki niso dovolili objaviti. Z njih pa je razvidno, da so stole prvi začeli metati trije Slovaki, a tudi druga stran jim ni ostala dolžna.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

žlikrofi
17. 07. 2016 16.23
+0
SLOVAKI ČEHI POLJAKI TO SO ZA PREUZGOJO V ROVTE K KOMISARJU ZAPORNIKU JANSHONU
glava2
15. 07. 2016 17.51
+2
premalo so jih!
proofreader
14. 07. 2016 16.07
+16
En stol so prevrnili na glavo, pa taka panika?
martinov
14. 07. 2016 16.03
+11
Proračun je zopet trpel ! Le zakaj na Šentilj, če so Karavake 60 km bližje !
štrekeljc
15. 07. 2016 12.35
+3
Zakaj ne kar v Ljubljanico, ta je še bližja!
Darko32
14. 07. 2016 15.57
+14
Tukaj se vidi, da POLICAJI ne upajo zaščititi lastnine naših ljudi. Vse bi morali pozapreti in dokler ne najdejo storilca in mu sodijo jih nebi smeli spustiti. Ni pošteno, da javno objavljajo in mečejo vse navijače v isti koš.
martinov
14. 07. 2016 16.09
+2
Tukaj se s tvojim pisanjem nič ne vidi. TI BI KAR ZAPIRAL IN OBSOJAL NA ZAPORNE KAZNI. Človek malo pridi iz vasi v mesto, med navijače, med viole in zelene, pa meči v isti koš še katere, pa boš ugotovil kaj je vandalizem in kaj je kaznovo dejanje. Glej raje atletiko in poslušaj Andreja Stareta !!
BorecZaResnico
14. 07. 2016 16.42
+14
Martinček težki navijač ha? Pridi ti iz mesta na vas, tukaj se ne rabi klicat še 10 prijateljev zraven da se kdo na koga upa spravit. Viole, zeleni...heh take pussyje pomalicamo
Mungos2
15. 07. 2016 08.25
+4
martinov, zgleda da si pristaš Lj in Mb navijačev. Spominjaš me na , došao seljak u grad !