Črna kronika

FOTO: Avstrijec 41 let zlorabljal hčerki

Dunaj, 25. 08. 2011 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijo pretresa nov primer morebitnega incesta. 80-letni moški iz vasi v bližini mesta Braunau am Inn naj bi več kot 40 let v manjši sobi doma zadrževal hčerki in ju spolno zlorabljal. Na primer je maja prva opozorila socialna delavka.

Hiša, v kateri je Avstrijec zlorabljal hčerki.
Hiša, v kateri je Avstrijec zlorabljal hčerki. FOTO: Reuters

Moški naj bi po podatkih policije hčerki od leta 1970 do maja 2011 "redno spolno zlorabljal in z njima slabo ravnal". Poleg tega naj bi jima preprečeval, da bi prišli v kakršen koli kontakt z zunanjim svetom, in jima grozil z orožjem.

Hčerki, ki sta danes stari 53 in 45 let, sta morali spati na manjši klopi v kuhinji, njuno življenje pa je bilo omejeno le na manjšo sobo v hiši. Moški naj bi sicer zlorabljal tudi ženo, ki je umrla leta 2008.

Hiša, v kateri je Avstrijec zlorabljal hčerki
Hiša, v kateri je Avstrijec zlorabljal hčerki FOTO: Reuters

Primer je na dan prišel maja, ko je moški ponovno poskusil napasti hčerki, vendar ga je mlajša odrinila, pri čemer naj bi bil moški tako hudo poškodovan, da se ni mogel več premikati. Šele čez dva dni sta sestri poklicali socialno delavko.

Hiša, v kateri je Avstrijec zlorabljal hčerki
Hiša, v kateri je Avstrijec zlorabljal hčerki FOTO: Reuters

Obe ženski sta trenutno v zdravniški oskrbi, po podatkih predstavnika policije pa naj bi trpeli zaradi duševnih motenj. Oče, ki očitke zavrača, naj bi bil po podatkih avstrijskega časnika Oberosterreichischen Nachrichten medtem v domu za ostarele.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jamajaka
26. 08. 2011 09.02
kaj vse se dogaja za štirimi stenami ter kolko let traja da pride v javnost
OldWorldOrder.
26. 08. 2011 01.42
dokler mu ni dokazano in ni sodba pravnomočna, naj bi semi zadovoljili s tem, da NAJ bi zlorabljal hčerke. to NAJ bi ti zadoščalo. ali pa boš srećnejši, če boš poznal in vedel detajle?
loden
26. 08. 2011 01.24
.. tko izpadeš bolj VERODOSTOJNO... pa to...:=))
loden
26. 08. 2011 01.22
Velik NAJEV je v tem članku. Jest sem mela eno dobro tršico slovenskega jezika, k nam je rekla, da naj v spisu čim manjkrat ponovimo eno in isto besedo....:=)))
bubsss
25. 08. 2011 23.31
+1
tatranm ni frke . to kar si napisal ni brezvezno in se strinjam ! Na mojo sreco sem imel mal do konca ker sem dost casa bil v priporu in cakal na pravnomocnost . Kot sem povedal so tok zasciteni da jim se pedofil ne smes rect kaj sele udarit ali kot pravis stihnit ?! ce si dobil UZ so ti enostavno lahko vzeli pravice do izhodov , krajse obiske ... a jst sem imel in imam se zmeri svojo druzino ( starse , brata ... punco ) nimam otrok ki mi je do njih oz jim nekaj pomenim da NA zalost sem moral tudi take pozirat !!!!!!! ce bi imel pa 5 , 10 ali vec let za odrobijat bi po mojem to tudi naredil . pa ne samo jst ampak vsi ostali tudi ... ampak zaradi vodstva in sankcij ki si jih dobil samo zaradi besede pedofil ( ce prav tv , casopisi , mediji jih tko imenujejo jih mi NISMO SMELI !!!!!! Ce pa ti je do svojcev in ti neki pomenijo bi se ti in vsak pameten clovek na zalost tudi to moral pozreti !!! :( upam da me razumes ?!!
bubsss
25. 08. 2011 23.07
+1
sej ne rabite bit glasni in se norcevat z sosedi ce je tega pun * tle v Slo ( na zalost ) !  en od milijontih primerov ki vem za njega . na Dob - u je vec kot polovica priprtih ljudi varjeli ali ne PEDOFILOV !!!!!! en " oce " ( smrad ) je zaprt glih zaradi incesta !! otroka ima z hcerko ki ga se obiskuje in SE NA NOCITVE MU HODI ( enkrat na dva - tri mesece imas lahko tudi nocitev z partnerko , zeno , punco v dolocenih in locenih prostorih ki smo jim pravili garsonjera ) NO VODSTVO DOBA VE ZA TO IN ENOSTAVNO TO ODOBRAVA !!!! HALOOOOOOO ??? kot sem ze zgoraj navedel in se mi zdi prav da smo imeli to pravico do nocitev z punco , zeno ... kar je normalno !! SMRAD gre z SVOJO HCER ?!!! se vecji smradi so VODSTVO zapora ki to odobravajo  oz nic ne naredijo da bi preprecili to nagnusno pocetje ! se vec , niti rect jim ne smes Pedofil ker si takoj kaznovan oz dobis UZ ( uradni zaznamek ) ker so oni ( po njihovo ) bolani ljudje mi smo pa kriminalci ?! Halooooo ? zasciteni so toliko da so glavni na Dobu !! se v faco ti pride pa ti rece SEJ BI JO SE ENKRAT * SAMO NISEM PRISEL NA VRSTO ( puncka je imela  4 - 6 LET se ne spomnim tocno :(  na zalost je takih in podobnih Fritzclov v Slo ogromno da se vam se sanja ne . pa se une ki jih na tak ali drugacen nacin scitijo ker so zame ISTI in to pocnejo TUDI ONI ZA STIRIMI STENAMI DOMA in unicijo otroke in se VELIK GENERACIJ ZA NJEM !!!!!! SRAMOTA IN BOLANOOOOOOOOOO BREZ OPRAVICILA !!!!!!!!!! tatranm ZALOSTNO je da se to dogaja in da je vedno vec tega !! za razliko od tebe tega NE JEMLJEM KOT SUPER IN VESELO DA SEM ZVEDEL ZA NJIH !!!!! se bl zalostno je da starcek 60 let dobi vecjo robijo od pedofila samo zato  ker je kradel drva ( ozagal eno drevo in " oskodoval drzavo s tem " )  a un smrad je zlorabljal otroka pa kr milejsa kazen za 30 - 40 % !!!!! bolanooooooo !!! se nebi cudil da se bo nasa drzava SLO zgledovala po Nizozemski in ustanovila se pedofilsko stranko in sprejela v parlament !!!! dokler ne gres za Dob sploh se ne zavedas koliko jih je in sem preprican ( na zalost ) da jih je toliko da bi bila najvecja stranka v parlamentu !!!!! koliko jih pa se ne odkrijejo oz na stotine cakajo na prostosti na njihovo " kazen " ( na zalost bi bilo bolje primerno rect dopust ) bi jst odrobiju na skoljki wc - ja !! NA ZALOST JE TO ZIVA RESNICA :((((( 
tatranm
25. 08. 2011 22.22
socijalna za moje otroke!?Lahko..ampak šele po 40 letih...ni panike!
bubsss
25. 08. 2011 22.20
tatranm - to vprasanje bi bilo bolje primerno in potrebno da postavis sebi ?! ce so ti pa se SUPER pol pa ... na zalost odpelji oz dovoli svojim otrokom ali otroku it ven iz stirih sten da jim kaksna socijalna vprasa !!!!
tatranm
25. 08. 2011 22.08
bubsss ka poznaš še kakšen primer??Super...
tatranm
25. 08. 2011 21.56
sex je zdrav!!
speliiiii
25. 08. 2011 21.54
K A T A S T R O F A !! Boge ženske. Mislm da si noben na tem svetu ne zasluži da bi živeu tako žiuljenje!
waris
25. 08. 2011 21.37
No ja tu mi marsikaj ni jasno..Dve sta bili, pa nista mogli ukrotiiti očeta..
brusilec
25. 08. 2011 21.06
jez-jezen... pa sej nisi resen, niste resni.. kak ste lahk tolk neumni da msilite da se lahka ena 10 letna punca upre nasilnežu, še posebej če ma doma strelno orožje. Bi blo lepo če nebi bilo res, če punce nebi tega doživele v resnici.. ampak najverjetneje je to res in so bile dolgo žrtve psihiča in pa zarustanega sistema. Mislite da bi blo v sloveniji kaj bolje, da če bi se prijavil nasilnež, da bi takoj dobili pomoč, še sosedi te ne pogledajo .... ljudje so že v bolnicah nahruljeni kaj majo za hodit, nekaj dni kasneje so pa v mrlišlki vežici. 10 letno dekle ma max 50 kil, ko te pa zalada 40 letni dejc(min 75kg), najbrž še kak pijanec, glede na to da je mel orožje še mogoče lovc.. pol pa nebi "luknje" stisnala samo punca ampak tud kak dejc, *
DeathBlooms
25. 08. 2011 21.03
o tem sploh nimam "primernega" komentarja. da pa ti misliti, da se lahko kaj takega dogaja tudi v našem kraju, pa nevemo oz. nočemo verjeti. grozno
qwaa
25. 08. 2011 20.59
Groza!!!!!!!!!1 Človek je najbolj razvito bitje-na žalost tudi najbolj pokvarjeno!
Smallville2011
25. 08. 2011 20.56
V Slovenji je pa veliko,ko imata brat pa sestra skupni seks pa,če verjame kdo ali pa ne.
myrchi
25. 08. 2011 20.33
Enostavno ne morem verjet, da se lahko takšne stvari dogajajo v Avstriji, ki mi je bila zmeraj vzor drugim državam. Žalostno res žalostno.
OldWorldOrder.
25. 08. 2011 19.56
ni fajmošter kriv za to. ni kriva tradicionalna družina, kjer sta oče in mati. kriv je - ON. tako da zastonj izvajate mavrično drugačno-enakopravno propagando: na eno tradicionalno družino se zgodi veliiikomanj zlorab, kot na eno *. statistika ne laže.
jo1956
25. 08. 2011 19.46
In naj mi sedaj povedo nekateri zagovorniki tradicionalne družine...če je to družina ko oče posiljuje svoje otroke...Res žalostno če nekdo zagovarja tako družinsko življenje..
racjaka@gmail.com
25. 08. 2011 19.15
Enostavno ne verjamem