Črna kronika

FOTO in VIDEO: Krivolovec ubil tri policiste, reševalca in sebe

Dunaj, 17. 09. 2013 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Avstriji se je odvijala prava drama. Potem ko so policisti zalotili moškega pri divjem lovu, je ta zbežal in za seboj pustil štiri trupla. Ubil je tri policiste in voznika reševalnega vozila. Nato se je več ur skrival na svoji kmetiji, kjer je na koncu sodil še sebi.

Avstrijski policisti so bili dlje časa na sledi 55-letnemu moškemu, ki naj bi že več let lovil divjad brez dovoljenja. Ko so dobili informacijo, da je spet v akciji, so postavili zasedo v bližini mesta Annanberg, poroča Kleine Zeitung.

Ko so ustavili njegov avtomobil in ga hoteli odpeljati na policijsko postajo, se je moški burno odzval. Ustrelil je prometnega policista, njegovega kolega pa vzel za talca. Na kraj incidenta so pohitele okrepitve in reševalci. Lovec je spet streljal in zadel še enega policista in reševalca. Trije ustreljeni so mrtvi, so potrdili na avstrijskem notranjem ministrstvu.

Policisti po več urah končno vdrli na kmetijo

Policisti v bližini kmetije, na katero se je zatekel strelec.
Policisti v bližini kmetije, na katero se je zatekel strelec. FOTO: Reuters

Podivjani moški se je nato s talcem zapeljal do svoje kmetije v bližini Melka. Na kraju, kjer je okoli 100 policistov, so našli truplo talca, so potrdile avstrijske oblasti.

Tam so bile več ur posebne policijske enote, ki so poskusile vzpostaviti telefonski stik z ugrabiteljem, a neuspešno. Moški naj bi imel na kmetiji več kosov orožja, med drugim tudi ročne granate. Zaradi napetega položaja so vpoklicali tudi vojsko, ki se je tja pripeljala z oklepniki.

Na policiste je moški večkrat streljal, a streli so po 17. uri potihnili. Po poročanju avstrijskega portala Kleine Zeitung je moški po telefonu govoril s prijateljem. Povedal naj bi mu, da je tudi sam ustreljen v trebuh. Po več urah je policiji vendarle uspelo vdreti v večnadstropno hišo.

Ob 23.00 so po poročanju Kleine Zeitung s posestva spet odjeknili streli. Petnajst minut pozneje je predstavnik posebne policijske enote Cobra Detlef Polay povedal, da imajo opraviti z zelo "brutalnim človekom". "Zelo hitro strelja," je dodal. Ob 23.45 pa je še zatrdil, da verjetno strelec nima talcev. Pripadniki enote so se zato po hiši premikali zelo počasi, imeli pa so tudi primerno zaščitno opremo.

Malo čez polnoč so avstrijski policisti sporočili, da si je moški sodil sam. Našli so ga v skritem prostoru, truplo pa je bilo zažgano.

Notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner je na tiskovni konferenci dejala, da je zaradi smrti policistov in reševalca močno pretresena. "Dali so življenja za našo varnost," je še povedala in izrekla sožalje družinam žrtev in njihovim kolegom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja