Črna kronika

Aretirali vse štiri domnevne posiljevalce Poljakinje v Riminiju. Trije mladoletni, vsi stari znanci policije

Rimini, 05. 09. 2017 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanska policija je sporočila, da so aretirali vse štiri domnevne posiljevalce, ki so na plaži v Riminiju posilili mlado poljsko turistko, nato pa še prostitutko v bližnjem parku. Trije od njih so mladoletni, zadnji aretirani pa je 20-letni Kongočan. Poljska naj bi že zahtevala njihovo izročitev.

Italijanska policija je v nedeljo aretirala moškega, ki je osumljen, da je sodeloval pri dveh skupinskih posilstvih prejšnji teden v Riminiju. 20-letni moški je zadnji od četverice domnevnih posijevalcev, ki jih je policija aretirala konec prejšnjega tedna. Kot poročajo lokalni mediji, so ostali trije aretirani mladoletni.

Aretacija četrtega osumljenca.
Aretacija četrtega osumljenca. FOTO: You Tube

Policija je v ponedeljek sporočila, da so pridržali še zadnjega domnevnega posiljevalca. "Moškega so policisti aretirali na vlaku iz Milana v Pesaro," so sporočili.

Vodja policistov v Riminiju Maurizio Improta je izpostavil simbolno vrednost aretacije. Kot je dejal, sta 20-letnika na vlaku aretirali policistki, zato so še toliko bolj zadovoljni z aretacijo.

Aretirana četverica je osumljena, da je napadla poljski par, ki se je sprehajal na plaži. Moškega so pretepli do nezavesti, žensko pa skupinsko posilili. Nato naj bi v bližnjem parku posilili še prostitutko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Namestnik poljskega pravosodnega ministra je sporočil, da bo Poljska od Italije zahtevala izročitev štirih osumljenih, poroča RTV Slovenija. Ali bo Italija pristala na izročitev, še ni znano.

Italijanski notranji minister Marco Minniti je čestital policiji za hitro in uspešno akcijo.

Brata, stara 15 in 17 let, sta se sama predala policiji, poroča spletna stran The Local. In sicer ju je k temu nagovoril njun oče, ko ju je prepoznal na posnetku, ki ga je prek medijev objavila policija po napadu na poljska turista.

Kmalu za njuno predajo je policija aretirala 16-letnika v bližnjem mestu.

Vsi trije mladoletniki so stari znanci policije in so že bili zaprti v prevzgojnem domu za mladoletnike. Policija njihove identitete ni razkrila, saj gre za mladoletnike, je pa sporočila, da je aretirani 20-letnik državljan Konga, ki je v Italijo prišel leta 2015 in zaprosil za azil, še poročajo italijanski mediji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3