Črna kronika

FOTO: Munc v rokah policije: ali ve, kje je deklica?

Ljubljana, 23. 03. 2012 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.S./Š.Z./STA
Komentarji
283

Policisti so aretirali psihologa Matica Munca in Natalijo Markač iz Svetovalnice Akcija!. Zagovornik očeta koroške deklice je povedal, da je zoper omenjena kazensko ovadbo vložil oče. Že dlje časa naj bi od njiju zahteval, da naj se deklica vrne.

Matic Munc in Natalija Markač
Matic Munc in Natalija Markač FOTO: Mia Media

Policisti so aretirali psihologa Matica Munca in Natalijo Markač iz Svetovalnice Akcija!, je za 24ur.com potrdila njegova žena Jerneja Munc. Kot je dejala, je aretacija skoraj zagotovo povezana s primerom koroške deklice. Kot je Munčeva žena zapisala na Facebooku, so pri Markačevi potekale hišne preiskave. Hišne preiskave so potekale tudi pri Muncu in prostorih svetovalnice. Oče deklice, ki je tudi vložil ovadbo, je od njiju že dlje časa zahteval, da naj se deklica vrne.

Munčeva je še dejala, da so njenega moža aretirali v Ljubljani, medtem ko sta bila na kavi, nato so ga odpeljali na policijsko postajo Moste. Kot je na družbenem omrežju Facebook zapisala Munčeva žena, so ga odpeljali iz Ljubljane, kot predvideva, so ga odpeljali na policijsko postajo v Celju. Razlog za prijetje pa je po njenih besedah izsiljevanje in odvzem mladoletne osebe. Pred tem z Muncem policisti niso opravili drugega razgovora, je še dodala njegova žena.

Aretacijo Munca je potrdil tudi njegov odvetnik Luka Podjed. Pojasnil je, da ne ve, česa ga sumijo, domneva pa, da mu očitajo pomoč pri odvzemu mladoletne osebe. Po njegovih informacijah sicer policisti glede primera koroške deklice pred tem z Muncem niso opravili razgovorov ali česa drugega.

Ovadbo vložil oče deklice

Aretacija Munca - 5
Aretacija Munca - 5 FOTO: Reporter

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so danes popoldne zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe odvzeli prostost dvema osebama. Moškemu, doma iz območja Ljubljane, in ženski, doma iz območja Koroške. Moškemu so prostost odvzeli v Ljubljani, ženski pa v Velenju, so sporočili s PU Celje. Obe osebi sta pridržani, v času pridržanja pa bodo kriminalisti, na podlagi usmeritev Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu, izvedli vse potrebne preiskovalne aktivnosti, so dodali. Več podrobnosti o kriminalistični preiskavi pa bodo posredovali v naslednjih dneh.

Celjski odvetnik Boštjan Verstovšek, zagovornik očeta deklice, današnje aretacije Munca in Markačeve ni želel komentirati. Povedal pa je, da je oče deklice v četrtek vložil kazensko ovadbo zoper Munca in Markačevo. Podrobnosti glede ovadbe ni želel pojasniti, je pa dejal, da Kaker ne ve, kje je njegova hčerka. "Če bi vedel, bi povedal," je dodal Verstovšek.

Zagovornica dekličine mame Irma Pavlinič Krebs upa, da današnja aretacija pomeni, da so korak bližje, da najdejo deklico, ki je dekličina mama ni videla od oktobra 2010. Kot je Pavlinič Krebsova dejala, verjame, da je bil današnji policijski korak premišljen.

Deklico pogrešajo že več kot leto dni

Policija koroško deklico išče od marca lani, ko jo je neznano kam skril njen oče. Ta je prepričan, da je oče njegove nekdanje žene spolno zlorabljal deklico, zato se ni strinjal, ko je sodišče skrbništvo dodelilo materi. Munc in Markačeva sta vseskozi nastopala kot zagovornika očeta deklice. Slovenjgraško sodišče je dekličinega očeta minuli teden obsodilo na zaporno kazen treh let in pol. Njegov zastopnik ob izreku sodbe Erik Šuler iz Verstovškove odvetniške pisarne je takrat napovedal pritožbo. Dejal je, da je bil obsojen nekdo, ki je zgolj želel zaščititi svojo hčer pred nevarnostjo, ki ji je pretila.

Munc je pred dnevi sporočil, da je bil dekličin dedek "žrtev načrtnega izsiljevanja" s strani zagovornika Boštjana Verstovška in celjskega kriminalista. Dodal je še, da se je dekličin oče, ki mu je svetovalnica doslej stala ob strani, v dogovoru s svojim zagovornikom obrnil tudi proti njim. Na policijski upravi Celje so potrdili vnovičen pogovor z dekličinim starim očetom. Kriminalisti so razgovor z njim opravili izključno zaradi pridobitve novih podatkov, ki bi pripomogli k čimprejšnji najdbi deklice," so zapisali na PU Celje. S tem se je policija odzvala na sporočilo Svetovalnice Akcija!, da naj bi celjski kriminalist v sredo izsiljeval dekličinega starega očeta.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3