Črna kronika

'Algarve je preplavljen s pedofili'

Hamburg, 29. 05. 2009 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obsojeni britanski pedofil Raymond Hewlett se je vdal. Potem ko se ni hotel pogovarjati z detektivi McCannovih, je zdaj le dal vzorec svoje sline. Bo to rešilo primer izginotja Maddie?

Raymond Hewlett zanika, da bi ugrabil in zlorabil Madeleine McCann.
Raymond Hewlett zanika, da bi ugrabil in zlorabil Madeleine McCann. FOTO:

Najnovejši osumljenec v primeru Madeleine McCann je dovolil testiranje DNK-vzorca. Za to je zaprosila britanska policija, ki želi DNK Raymonda Hewletta dobiti zato, da bi preverili njegovo morebitno vpletenost v posilstvo osemletne deklice daljnjega leta 1975. Ker ga britanska policija ne more aretirati, saj proti njemu zaenkrat še nima nobenih dokazov, so svoje nemške kolege prosili, naj od Hewletta pridobijo DNK.

Zdaj si preboj v razpletanju skrivnostnega izginotja svoje hčere obetata tudi Kate in Gerry McCann, saj bi bila Raymondova DNK v nacionalni bazi in bi jo lahko primerjali tudi z neznano DNK, ki so jo našli v apartmaju, od koder je pred dvema letoma izginila Madeleine. Obsojeni britanski pedofil se zaradi raka na grlu trenutno zdravi v bolnišnici v Aachnu.

Z njim so se želeli pogovoriti tudi zasebni detektivi, ki sta jih najela McCannova, a je zaslišanje zavrnil. Sam sicer zanika, da bi Maddie ugrabil. Do njega so detektive pripeljale nove priče, ki jih je portugalska policija zavrnila, nanj pa so postali pozorni tudi zato, ker je v času izginotja deklice bival v bližnjem Algarvu.

Madeleine je izginila pred nekaj več kot dvema letoma. Danes bi kot šestletna deklica izgledala približno takole.
Madeleine je izginila pred nekaj več kot dvema letoma. Danes bi kot šestletna deklica izgledala približno takole. FOTO: Reuters

Prav to področje pa naj bi bilo preplavljeno s pedofili, ugotavljajo detektivi McCannovih. Tako naj bi tam v zadnjih štirih letih obravnavali sedem spolnih napadov na otroke turistov. “V Algarvu je 38 registriranih spolnih prestopnikov. Področje je pravi magnet za pedofile,” je povedal neimenovani vir za britanski časnik The Sun. Vsi napadi na otroke naj bi se zgodili na podoben način – napadalec je vdrl v počitniški apartma in zlorabil otroka. “Pet takšnih napadov se je zgodilo pred ugrabitvijo Madeleine in še dva po tem. En tak napad se je zgodil le mesec dni pred izginotjem,” je še povedal vir. Detektivi imajo poleg Britanca še nekaj drugih osumljencev, vsi pa so v času izginotja Maddie živeli v bližini letovišča Praia da Luz.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

debian
14. 11. 2009 11.36
pijanec22 kaj naj ti rečem si res en pijanec...
vodnavila
29. 05. 2009 17.08
Če boste kdaj v prihodnosti videli stečaj poptv, je razlog shizofreno najedanje JohnaWayna, ki gloda tam, kjer ni kaj glodati. Vodna vila pozna Algarve, tudi njegove senčne strani – v aktualnem primeru opozarjajo tuji mediji predvsem na razširjenost pedofilije na tem področju, je pa tu problem spolno prestopništvo v celoti. Še kaj? Koliko spolnih napadov na turiste so zabeležili na področju celotne Slovenije v zadnjih letih? Mogoče pa o njih ne poročajo, ker gospod Wayne skrbi za turistično promocijo.
JohnWayne
29. 05. 2009 15.14
če boste v prihodnosti videli stečaj turističnega podjetja.. je razlog za to poptv, ki iz tračev sklepa in s tem odganja dopustnike.. odličen primer je: " vodnavila 29.05.2009, 12:41 -4 Algarve, moj bog! Tam sva bili s kolegico nudistki. Nikoli več tja!" Ta verjetno tudi ve ne, koliko je stara in kdo je tarča pedofilov.. Je pa 38 registriranih prestopnikov.. nikjer ne piše, da je spolni prestopnik lahko samo pedofil.. Pa še podatek, ki ga 24ur nikoli ne bo preveril, preden objavi podatke.. regija Algarve: velika nekaj več kot 5100km2 (četrtina Slovenije) 410.000 stalnih prebivalcev 5.800.000 miljona turistov je bilo tam v letu 2008 in 38 "spolnih prestopnikov" je PREPLAVILO to regijo..
Elena.s
29. 05. 2009 14.39
vsaj da bi se raspletlo!!!!!!če bi meni ugrabli otroka bi tudi jas želela biti čim več v javnosti zato da bi se čim prej izvedelo saj pregovor pravi čim več glav več ve!zdaj ko odvrtim film iz 2 let nazaj nehote nekaj napačnega narediš.bili smo v apartmaju sicer na slovenskem ozemlju ampak vseeno otrok mi je zaspal takrat star 1 leto jas pa v tistem času odnesem smeti vsega skupaj 3 minute.niso ga ugrabli lahko pa bi ga .zdaj ko pomislim ja prilika je bila.no glih na večerjo ne bi šla ampak vseeno 3 minute je zadosti
pijanec22
29. 05. 2009 13.27
Zaradi "izginotja" ene deklice, ki so jo starši sami pustili bogve kje, mislim da si ta kraj ne zasluži toliko negativne reklame. V Londonu na leto ubijejo /ne samo izginejo/ več kot 30 otrok, pa ni nikjer negativne propagande.
hopelorelay
29. 05. 2009 13.17
Skrajni čas je že, da portugalska policija vzame ta primer bolj resno!
kittyholl
29. 05. 2009 13.14
Ta pedofil ima z deklico prav toliko kot ima riba s kolesom!
pijanec22
29. 05. 2009 13.08
V 4 letih 7 napadov? Mislim, da jih je v vsakem večjem evropskem mestu toliko na 1 leto.
adorn
29. 05. 2009 12.55
se strinjam.. ulikses..
shamo
29. 05. 2009 12.42
"Bival v bližnjem Algarvu"..."ta kraj..."..Algarve je pokrajina na jugu Portugalske,med Farom in Lagosom se mi zdi.Ko sem bil nazadnje tam ,nisem zasledil kraja Algarve...
vodnavila
29. 05. 2009 12.41
Algarve, moj bog! Tam sva bili s kolegico nudistki. Nikoli več tja!
Ulikses
29. 05. 2009 12.32
o kdo ve kaj več o teh mcannovih? toliko otrok izgine vsak dan, pa ravno oni dobijo toliko pozornosti?!