Črna kronika

Abramov sporočil Juliji: Moj odgovor je 'da', poročil se bom s teboj

Ljubljana, 27. 05. 2020 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.K., T.D.
Komentarji
30

Nadaljuje se sojenje glavnim akterjem v aferi odrezana roka. Tokrat je obravnavo zaznamovala nenavadna poteza Sebastiena Abramova, ki je Juliji Adlešič preko sodišča sporočil, da se bo poročil z njo. Abramovu so pripor podaljšali še za dva meseca. Adlešičeva je po obravnavi povedala, da je bil dogodek nesreča in da ni bila zmanipulirana.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Se obeta poroka?
    03:51
    Iz SVETA: Se obeta poroka?
  • Julija Adlešič o tem, kdaj bo poroka
    00:46
    Julija Adlešič o tem, kdaj bo poroka

Na okrožnem sodišču se je ob 9. uri začelo nadaljevanje glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sebastiena Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi Odrezana roka. Medtem ko je Adlešičeva na sodišče prvič prišla iz hišnega pripora, so Abramovu pripor podaljšali še za dva meseca, čeprav je sam prosil, naj mu ga kar do konca postopka. 

Sodnica Dvornikova je pojasnila, da so po mnenju sodnega senata pri Abramovu še vedno izpolnjeni vsi trije priporni pogoji, to je utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, ponovitvena nevarnost in sorazmernost ukrepa. Glede obtoženčevega predloga, da bi ostal v priporu do konca postopka, pa je odgovorila, da je sodišče dolžno vsaka dva meseca preveriti priporne pogoje.

Tožilec Sedin Kičin je po pričakovanju pritrdil odločitvi sodnega senata o vnovičnem podaljšanju pripora. Abramov zagovornik Mitja Pavčič pa je dejal, bo bo glede tega sledil želji svojega klienta.

Sojenje je poleg obravnave zaznamovala nenavadna poteza Sebastiena Abramova. Med obravnavo je Abramov sodnici namreč rekel, da glede na to, da nima stikov s svojo Julijo, bi ji rad preko sodišča sporočil, da je njegov odgovor 'da', da se bo poročil z njo. Glede na to, da Adlešičeva in Abramov ne smeta biti v stiku, ni jasno, kdaj ga je Adlešičeva zaprosila za roko.  Sodnica je na Abramovo razlago pripomnila, da je obtoženi "izkoristil situacijo". Adlešičeva pa je ob odhodu s sodišča na novinarsko vprašanje, kdaj bo poroka, odgovorila, da "bomo še videli".

Sicer je danes pričal Gašper Cesar, ki je kot uslužbenec zavarovalnice Merkur dobil v reševanje primer Adlešičeve in njene poškodbe. Dejal je, da se mu je v tem primeru zdel sumljiv splet nenavadnih okoliščin: da je do poškodbe prišlo le dober mesec po sklenitvi zavarovanja, da je bila Adlešičeva v osebnem stečaju, sama narava poškodbe ter da Adlešičeva kot zavarovanka ni bila tudi skleniteljica zavarovanja.

Abramov je Cesarjevo pričanje pospremil z besedami, da zavarovalnice na veliko oglašujejo nezgodna zavarovanja, ko pa do pride do nesreče, kot se je zgodila Adlešičevi, pa se želijo na vse načine izogniti plačilu zavarovalnine. Tudi Adlešičeva je ob odhodu s sodišča v izjavi za medije znova zatrdila, da se ji je zgodila nesreča in da z njo ni nihče manipuliral.

Spomnimo

Obtožnica Adlešičevi in njenemu partnerju Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Adlešičeva je bila v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani, prav tako Abramov, ki ostaja v priporu.

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Kičina to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru invalidnosti bi se ji obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Julijo Adlešič iz afere odrezana roka so izpustili iz pripora na Igu. Od zdaj se bo sojenj udeleževala iz hišnega pripora. Tega preživlja v hiši svojih staršev, iz katere se je sicer izselila leta 2017.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3