Črna kronika

77-letnik druga letošnja smrtna žrtev pomurskih cest

Sveti Jurij, 31. 07. 2017 06.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pomurske ceste so zahtevale drugo letošnjo smrtno žrtev. V prometni nesreči je umrl 77-letni voznik, ki je trčil v reklamno tablo pri Svetem Juriju in nato zapeljal v potok ter ostal ukleščen v vozilu. Sopotnica je utrpela lažje telesne poškodbe.

S Policijske uprave (PU) Murska Sobota (MS) so sporočili, da se je v nedeljo ob 19.21 na regionalni cesti Rogašovci - Cankova v naselju Sveti Jurij zgodila prometna nesreča. 

"77-letni voznik osebnega avtomobila je zapeljal desno izven vozišča, trčil v kovinsko reklamno tablo in zapeljal v potok, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in so ga iz vozila rešili gasilci. Na kraju prometne nesreče je zaradi hudih telesnih poškodb umrl," je povedal Stanko Kranjec s PU Murska Sobota. 

Sopotnica v osebnem avtomobilu je utrpela lahko telesno poškodbo, reševalci so jo odpeljali v murskosoboško bolnišnico. V nesreči je nastalo za 6.500 evrov materialne škode, so še dodali na PU MS.

Pokojni udeleženec prometne nesreče je letošnja druga smrtna žrtev na pomurskih cestah.

V zadnjih 24 urah v prometnih nesrečah umrli dve osebi, letos že 71

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 65 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi osebi umrli, 12 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi, piše v poročilu Uprave za zaščito in reševanje. 

Na slovenskih cestah se je minuli teden sicer zgodilo pet smrtnih prometnih nesreč, v njih je umrlo pet oseb, so sporočili z Generalne policijske uprave. Letos je na slovenskih cestah umrlo 71 oseb, v enakem obdobju lani pa 78 oseb.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3