Črna kronika

67-letnik umrl pod traktorjem

Ajdovščina, 13. 04. 2016 06.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V občini Ajdovščina se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 67-letni voznik traktorja iz okolice Ajdovščine. Na makadamskem vozišču je zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal desno z vozišča in se prevrnil.

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 105 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 13 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi, so sporočili danes zjutraj.

Včeraj ob 14.45 se je na nekategorizirani cesti izven naselja Dolga Poljana v občini Ajdovščina zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Umrl je 67-letni voznik traktorja iz okolice Ajdovščine, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Kaj se je zgodilo?

Policisti so ugotovili, da je 67-letnik vozil neregistriran traktor po nekategorizirani cesti, in sicer iz smeri komunalnega odlagališča pri Dolgi Poljani proti naselju Budanje, kjer pod voziščem poteka betonski prepust za meteorne vode, ki se iztekajo v lovilec maščob.

Približno 700 metrov od omenjenega odlagališča odpadkov v smeri proti Vipavi je na ravnem delu makadamske ceste zapeljal preblizu desnemu robu vozišča. S prednjim desnim kolesom je zapeljal desno izven vozišča na strmo travnato brežino, nadaljeval z vožnjo preko prepusta, nato pa se je traktor preko desnega boka prevrnil v lovilec maščob, v katerem je bila približno slab meter visoka voda, so sporočili policisti. Traktor je obstal z varnostnim lokom vdrt v blato na dnu jame, s kolesi obrnjenimi v zrak, voznik pa je ostal ukleščen pod traktorjem in je umrl na kraju nesreče.

Gasilci in mimoidoči voznik traktorja so s pomočjo pasov traktor postavili na kolesa in izpod njega izvlekli mrtvega voznika. Zdravnik je na kraju nesreče potrdil smrt 67-letnika. Da bi ugotovili natančen vzrok smrti, je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na ljubljanskem Inštitutu za sodno medicino.

Prometni policisti bodo na pristojno tožilstvo podali poročilo o nesreči.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3