Črna kronika

FOTO: Opozarjali so, da nekdo vozi v napačno smer, a žal se 38-letnik vozilu 56-letnika ni uspel izogniti

Jesenice, 02. 10. 2014 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vožnja v napačno smer je terjala visok davek. 56-letni Jeseničan, ki je po gorenjski avtocesti vozil v napačno smer, je trčil v 38-letnega someščana. Trčenje je bilo tako silovito, da sta oba voznika umrla.

Včeraj zvečer so pristojne službe opozarjale, da na gorenjski avtocesti med Hrušico in galerijo Moste nekdo vozi v napačno smer in tako ogroža voznike, ki vozijo proti Karavankam. Na PU Kranj pravijo, da so glede vožnje v napačno smer dobili več obvestil, in tako je več policijskih patrulj odšlo na teren, a žal se je kmalu po prvem sporočilu, okoli 21.45, zgodila huda prometna nesreča.

56-letni Jeseničan, ki je vozil v napačno smer, je pri Lipcah silovito trčil v 38-letnega Jeseničana. V nesreči sta oba voznika umrla.

Zaradi nesreče je bila pred galerijo Moste v smeri Avstrije avtocesta zaprta do 2.30.

Policisti vse, ki so bili priča nesreči ali imajo o njej kakršne koli podatke, prosijo, naj informacije sporočijo na številko 113.

Priporočila, ki si jih velja zapomniti

Na PU Kranj so zaradi te tragične nesreče ponovili nasvete glede vožnje v napačno smer. Pravijo, da se glede na jasno prometno signalizacijo sploh ne bi smelo zgoditi, da nekdo zapelje v napačno smer, a če se to vozniku vseeno zgodi, mora voznik, ko ugotovi, da vozi v napačno smer, takoj ustaviti in prižgati vse štiri smernike. Po možnosti naj to stori izven vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev. Vozila, ki prihajajo proti njemu, mora na nevarnost opozoriti tudi z lučmi. Takoj naj tudi pokliče policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje vozila in kraja na avtocesti.

Ostalim voznikom pa policisti svetujejo, naj takoj, ko so obveščeni oziroma ko vidijo, da nekdo vozi v napačni smeri, zmanjšajo hitrost in vključijo vse štiri smernike. Vozijo naj po desnem prometnem pasu in naj ne prehitevajo. Priporočajo tudi, da vozniki na najbližjem izvozu zapustijo avtocesto. Voziti je treba še posebej previdno, vozniki pa morajo spremljati tudi prometno signalizacijo na avtocesti, ki prav tako opozarja na nevarnost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3