Črna kronika

54-letniku odredili hišni pripor zaradi spolnega napada na otroka

Koper, 03. 10. 2014 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koprski kriminalisti 54-letnega moškega iz slovenske Istre utemeljeno sumijo storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let. Aretirani moški naj bi bil katehet, zlorabe pa naj bi se dogajale po verouku ali maši.

Koprski kriminalisti 54-letnega moškega iz slovenske Istre utemeljeno sumijo storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let.

Kriminalisti so včeraj osumljenemu moškemu odvzeli prostost in ga z odločbo tudi pridržali. Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru so pri njem opravili tudi hišno preiskavo. Po končanem postopku so ga predali preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil hišni pripor.

Kot poročajo Primorske novice, naj bi bil aretirani moški katehet oziroma župnikov pomočnik v enem izmed krajev v slovenski Istri. Dejanj naj bi bilo več, dogajala pa naj bi se tudi po verouku ali mašah ali pri drugih opravilih v župniji, so zapisali.

Žrtev naj bi bila 14-letna deklica, ki je prav tako zelo aktivna v župniji, tako da naj bi s katehetom redno sodelovala in večkrat ostajala sama.

Tiskovni predstavnik koprske škofije Božo Rustja je za Primorske novice pojasnil, da je škofijski ordinariat, potem ko jih je policija obvestila o sumu kaznivega dejanja, osumljenemu prek njegovega župnika nemudoma prepovedal stike z otroki v župniji.

Kot je dodal, bo Cerkev aktivno sodelovala z državnimi organi in ustrezno ukrepala. Če bo sodišče potrdilo sume o kaznivem dejanju, bo škofija proti osumljencu še po cerkvenem pravu sprožila ustrezni preiskovalni in sodni postopek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3