Črna kronika

53-letnik naj bi se poškodoval pri aktiviranju bombe. Policija ne izključuje, da je vpletenih več oseb

Zagreb, 12. 01. 2013 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija je preiskala stanovanje in avtomobil 53-letnika, ki je bil v eksploziji v Zagrebu lažje poškodovan. Čeprav uradno ni osumljen, pa naj bi bil neuradno ravno on odgovoren za eksplozijo. Delal naj bi na lastno pest. Policija pa ne izključuje, da je v napadih sodelovalo več oseb.

53-letni moški, ki je bil v eksploziji bombe v zahodnem delu Zagreba lažje poškodovan, naj bi bil po poročanju hrvaškega portala Index.hr tudi odgovoren za eksplozijo. Prav tako naj bi bil vpleten v eksplozijo na železniški progi pri postaji Podsused. Motiv policija še preiskuje, je pa včeraj zvečer preiskala stanovanje in avtomobil 53-letnika.

Moški naj bi se poškodoval pri aktiviranju bombe. Policistom pa je postal sumljiv ravno zaradi poškodb, ki naj bi nakazovale, da jih je utrpel, ker je bil ob eksploziji blizu eksplozivnega telesa. Dodaten sum je vzbudil pri policiji tudi zato, ker naj bi bil že vpleten v podoben primer. Policija naj bi bila sicer prepričana, da osumljenec ni povezan z nobeno organizacijo, temveč naj bi delal na lastno pest. 53-letnik naj bi bil psihično nestabilen in naj ne bi imel hrvaškega državljanstva.

Policija: Preiskava še poteka

Policija medijskega poročanje ni potrdila. Kot je dejal načelnik Uprave kriminalistične policije Vitomir Bjelić, intenzivna preiskava še poteka. Policija bo v mestu poostrila nadzor, saj ne "izključuje, da je v napadih sodelovalo več oseb." Policija prav tako ni potrdila, da sta eksplozija v Stenjevcu in pri postaji Podsused povezani. Policisti so dejali le, da so zbrali številne materialne dokaze. V povezavi z eksplozijo v Stenjevcu so zaslišali 15 oseb.

Kot smo poročali, je le dva dneva po eksploziji na železniških tirih v zagrebškem predmestju v bližini glavne avtobusne postaje v Stenjevcu eksplodirala bomba. V sredo pa je v zgodnjih jutranjih urah eksplodirala eksplozivna naprava, ki je bila na železniški progi pri postaji Podsused podtaknjena pod tovorni vlak.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

binmister
12. 01. 2013 15.02
-2
Tudi če se ujkini pokoljejo mi je jako malo mar za njih .Eksplozije še bodo po celotni EU samo ko pridejo v EU
113113
12. 01. 2013 11.03
+12
Imam občutek, da Hr Policija miri narod, češ, da so ga "že prijeli"
Ramzess
12. 01. 2013 13.15
+5
Ramzess
12. 01. 2013 10.37
+8
"Policistom pa je postal sumljiv ravno zaradi poškodb, ki naj bi nakazovale, da jih je utrpel, ker je bil ob eksploziji blizu eksplozivnega telesa." Če gre za točno specifične poškodbe, takrat že morda, sicer ne gre posploševat, ker je potem vsaka žrtev granate ali eksploziva potencialni osumljenec.