Črna kronika

47-letnega jadralnega padalca po večurni iskalni akciji našli mrtvega

Nova Gorica, 08. 06. 2016 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

47-letnega jadralnega padalca je med letenjem obšla slabost. Po približno 20 minutah je z jadralnim padalom pristal na grebenu Kobariškega Stola. Po radijski zvezi je vzpostavil stik s svojo skupino, nato pa se ni več oglašal na njihove klice. Stekla je iskalna akcija. 47-letnika so našli mrtvega.

Včeraj so pogrešanega 47-letnega nemškega jadralnega padalca našli mrtvega na območju Kobariškega Stola, je sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik

Policija je bila okoli 15. ure obveščena, da na grebenu Kobariškega Stola predčasno pristaja jadralni padalec, ki ga je med letenjem obšla slabost. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je skupina 14 jadralnih padalcev iz Nemčije z vzletnega mesta na Kobariškem Stolu poletela okrog 12. ure. Med njimi je bil tudi 47-letni jadralni padalec.

Slednji je po približno 20 minutah letenja z jadralnim padalom predčasno pristal na čistini grebena Stola, ki se nahaja nad vasjo Borjana, nato pa peš sestopal proti omenjeni vasici. O svojem stanju je po radijski zvezi poročal skupini drugih jadralnih padalcev, s katero je bil prej na vzletišču. Ostali padalci iz skupine so kasneje pristali na pristajališču v Kobaridu.

Z njimi se je nazadnje pogovarjal okoli 14. ure, nato pa se ni več oglašal na njihove klice, zato so drugi padalci posumili, da z njim ni vse v redu.

Pogrešanega našli mrtvega

V iskanje pogrešanega 47-letnega jadralnega padalca so bili aktivirani pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin in bovški policisti, kasneje pa je bila vključena tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske.

Iskalna akcija v popoldanskih urah je stekla pod vodstvom policistov PP Bovec, pogrešanega tujega državljana pa so pripadniki GRS Tolmin ob 19.13 uri našli ob gozdni poti nad vasjo Borjana in ni kazal znakov življenja. Njegov nahrbtnik z jadralnim padalom pa je bil najden na gozdni poti, približno 100 metrov nad mestom, kjer se je 47-letni jadralni padalec zgrudil in mrtev obležal.

Policisti so obvestili tudi preiskovalnega sodnika Ookrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zdravnica ZD Tolmin je kasneje lahko le potrdila smrt tujega državljana in v zvezi z omenjeno zadevo odredila sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva je tuja krivda izključena, zato bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3