Črna kronika

V Ljubljani trčil v peški, ki sta pozneje umrli, in pobegnil: Hotel se je tepsti, smrdel je po alkoholu

Ljubljana, 07. 05. 2013 06.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
U.Z./N.Š.
Komentarji
0

35-letni voznik je na prehodu za pešce v Ljubljani trčil v 19-letni peški in pobegnil. Za posledicami poškodb je v zgodnjih jutranjih urah v bolnišnici umrlo eno dekle, čez nekaj ur pa še drugo. Govorili smo tudi s pričo, ki je pijanega moškega ujela in pomagala pridržati do prihoda policistov.

Nesreča se je zgodila na prehodu za pešce na Slovenčevi v Ljubljani.
Nesreča se je zgodila na prehodu za pešce na Slovenčevi v Ljubljani. FOTO: Kanal A

V ponedeljek ob 20.30 se je na Slovenčevi ulici v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča.

Po doslej zbranih obvestilih ljubljanskih policistov je 35-letni Ljubljančan vozil osebno vozilo alfa 156 po Slovenčevi ulici iz smeri obvoznice proti Tolstojevi ulici ter na prehodu za pešce trčil v 19-letni peški (iz Ljubljane in Izole), ki sta z njegove leve strani pravilno prečkali vozišče na prehodu za pešce. Po silovitem trčenju sta peški obležali na pločniku ob levem robu vozišča, voznik pa je pobegnil.

Nekaj minut po trčenju so občani na kraju nesreče opazili moškega, ki je pobral registrsko tablico, zato so ga zadržali do prihoda policistov. Ugotovili so, da gre za 35-letnega voznika, ki je po nesreči vozilo parkiral na Vodovodni cesti in se peš vrnil na kraj nesreče.

Obe poškodovani peški so zaradi hudih poškodb odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je 19-letna Ljubljančanka danes v zgodnjih jutranjih urah umrla. Policisti so pozneje potrdili, da je za posledicami poškodb umrlo tudi dekle iz Izole.

Vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Kot so ugotovili policisti, 35-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, njegovo vozilo ni bilo registrirano, rezultat preizkusa alkoholiziranosti pa je bil nad dovoljeno koncentracijo. Na Inštitutu za sodno medicino Ljubljana mu je bil odrejen in opravljen strokovni pregled, ki bo pokazal morebitno prisotnost drog in nedovoljenih substanc.

Lani so policisti med vsemi obravnavanimi prometnimi nesrečami zabeležili 11 odstotkov takih, kjer so povzročitelji pobegnili s kraja dogodka. Med njimi sta bili dve s smrtnim izidom. Policisti so uspešno raziskali 60 odstotkov teh nesreč, našli so tudi oba povzročitelja nesreč s smrtnim izidom. Letos je to prva nesreča s smrtnim izidom in pobegom.

Policisti v zvezi s sumom storitve kaznivih dejanj (povzročitev prometne nesreče, zapustitev poškodovanega ...) nadaljujejo zbiranje obvestil, so še sporočili.

Priča: Rekel sem si: Ni šans, da ga izpustimo

Govorili smo s pričo, ki je moškega ujela. "Tekel sem mimo, ko sem zaslišal pok, kot bi trčila dva avtomobila. Ko sem se obrnil, sem videl, da mimo mene po zelenici pelje avtomobil. Od njega so odpadale stvari, verjetno od deklet, pa je kar peljal naprej. Videl sem dekleti, ki sta ležali na tleh, približno 20 metrov stran od prehoda za pešce. Ni zaviral, na cesti ni bilo nobenih sledi," je opisal.

Šel je k dekletoma, jima preveril utrip, nato pa stekel do prve hiše in stanovalcem naročil, naj pokličejo reševalce. "Oni so bili že na balkonu, ker so slišali pok, in so jih že poklicali. Potem smo jih čakali skoraj 15 minut, zelo dolgo je trajalo," je povedal.

Na mestu, kjer sta obležali dekleti, danes gorijo sveče.
Na mestu, kjer sta obležali dekleti, danes gorijo sveče. FOTO: POP TV

Čez približno deset minut je nekdo zavpil, da je neki moški vzel registrsko tablico. "Videl sem ga, kako teče stran, zato sem stekel za njim. Ujel sem ga in drugi so mi pomagali, ker se je hotel tepsti. Ko smo se prerivali, sem zavohal, kako smrdi po alkoholu. Umirili smo ga in do prihoda policistov pazili, da ne bi pobegnil. Potem se je umiril tudi on in govoril, da ni hotel tega ... ampak saj to vsi govorijo."

Ob pohvali zaradi prisebne reakcije je le skromno dejal: "Kaj takega sem že tolikokrat videl, tako da sem si rekel: ni šans, da ga izpustimo."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni