Črna kronika

32-letniku se je del padala zaprl, padel je na dvorišče stanovanjske hiše in se hudo poškodoval

Ljubljana, 25. 02. 2016 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

32-letniku, ki je še z dvema padalcema prvi odskočil s hriba Zavrh in letel proti Dolu pri Borovnici, se je del padala zaprl. Padel je na dvorišče stanovanjske hiše v Borovnici. Utrpel je zlom ledvenega vretenca in zapestja.

Včeraj se je na območju Borovnice hudo poškodoval jadralni padalec, je pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko

32-letni moški je skupaj še z dvema padalcema prvi odskočil s hriba Zavrh in letel proti Dolu pri Borovnici. Pri tem se mu je del padala iz neznanega vzroka zaprl, zato je z višine padel na dvorišče stanovanjske hiše v Borovnici, je pojasnila Pučkova.

Padalec je po podatkih policije utrpel hude poškodbe. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti so opravili ogled kraja dogodka in nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter ugotavljanjem okoliščin. O padcu so bile obveščene tudi pristojne službe oziroma letalski inšpektor, je še sporočila policija. 

Utrpel zlom ledvenega vretenca in zapestja

Iz Kluba letalcev Vrhnika pa so naknadno sporočili, da je padalec utrpel zlom ledvenega vretenca in zapestja, a bo popolnoma okreval. O vzroku nesreče pa so zapisali: "Povod za nesrečo je bila zavozlana C linija na desni strani padala, ki je povzročila zavijanje v desno stran, padalec zaradi tega ni mogel ali upal leteti levo proti pristanku. Posledično je priletel nad hiše, kjer je moral zasilno pristati. Skušal se je izogniti pristanku na streho, zato je padalo prekomerno zaviral, kar je poleg vozla vplivalo, da je padalo izgubilo vzgon in omahnilo nazaj v t.i. full stall."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3