Črna kronika

32-letni posiljevalec vendarle za zapahi

Ljubljana, 16. 04. 2013 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./M.K.
Komentarji
0

32-letnega Ljubljančana, ki je v manj kot pol leta napadel štiri ženske, je zaslišal preiskovalni sodnik, ki je zanj odredil pripor. Moški je svojo zadnjo žrtev napadel v soboto, ko je bil v hišnem priporu.

Posiljeno dekle ima vso pravico, da za odškodnino toži tudi državo, ki bi lahko preprečila posilstvo. A še pred tem jo čakajo dolgi postopki na sodišču, ki so lahko za žrtev zelo travmatični.

32-letni moški je pred štirimi meseci v nekaj dneh v Ljubljani napadel tri ženske, sodnik pa mu je zato odredil hišni pripor. V soboto pa je moški takšno dejanje spet ponovil in napadeni ženski povzročil telesne poškodbe. Kot je sporočila policija, je osumljeni 32-letni Ljubljančan okoli 5.30 v Ljubljani v bližini Gospodarskega razstavišča sledil mlajši ženski. Nato jo je fizično napadel. Večkrat jo je udaril in jo poskušal posiliti. Žrtev je bila huje poškodovana, osumljeni pa je s kraja pobegnil.

Moškega je včeraj popoldne zaslišal preiskovalni sodnik in zanj odredil pripor.

Osumljencu je sodnik po treh napadih odredil hišni pripor, ki pa ni preprečil, da moški ne bi ponovil nagnusnega dejanja.
Osumljencu je sodnik po treh napadih odredil hišni pripor, ki pa ni preprečil, da moški ne bi ponovil nagnusnega dejanja. FOTO: Thinkstock

Gre za starega znanca policije. Decembra lani je na območju Bežigrada že napadel dve starejši ženski, policija ga je izsledila, po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku ga je ta izpustil na prostost, saj tožilec ni zahteval pripora oziroma hišnega pripora. A policija je kmalu ugotovila, da je osumljeni podobno dejanje storil že konec novembra lani v središču Ljubljane.

Zaradi novih dejstev so policisti osumljenemu znova odvzeli prostost in ga zaradi suma poskusa posilstva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki pa je zanj odredil zgolj hišni pripor. "Že po tretjem napadu smo predlagali pripor za osumljenca, a je tožilec zahteval le milejšo obliko pripora," pojasnjuje tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič. Tudi na sodišču pojasnjujejo, da sodnik takrat ni mogel odrediti pripora za osumljenca, saj ne more odrediti strožjega ukrepa, kot pa ga predlaga tožilec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3