Črna kronika

30-letnika, ki je umoril svojega očeta, odpeljali na psihiatrijo

Izola, 15. 05. 2017 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

30-letnega Izolčana, osumljenega umora svojega 59-letnega očeta, so neuradno odpeljali najprej v idrijsko psihiatrično bolnišnico, nato pa v enoto za forenzično psihiatrijo mariborskega kliničnega centra. Na koprskem okrožnem sodišču pa so potrdili, da se bo pripor izvajal na psihiatričnem oddelku mariborskega kliničnega centra.

Osumljenec je bil v preteklosti že večkrat na psihiatriji.
Osumljenec je bil v preteklosti že večkrat na psihiatriji. FOTO: Jaka Vran

Preiskovalna sodnica je za 30-letnega Izolčana, osumljenega umora svojega 59-letnega očeta prejšnji četrtek, po sobotnem zaslišanju odredila pripor, poročajo Primorske novice.  Na koprskem okrožnem sodišču pa so potrdili, da se bo pripor izvajal na psihiatričnem oddelku mariborskega kliničnega centra.

Policisti so 30-letnika v soboto dopoldne iz pridržanja pripeljali na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici. Državna tožilka je zaradi ponovitvene nevarnosti za osumljenca predlagala pripor, preiskovalna sodnica pa je takšen ukrep tudi odredila, tako da so Izolčana po zaslišanju odpeljali v koprski zapor, danes navajajo Primorske novice.

Tožilstvo je sodišču predlagalo, da odredi izvedensko mnenje psihiatrične stroke, med drugim tudi o prištevnosti moškega. Kot so neuradno izvedeli pri časniku, so osumljenca kasneje odpeljali v psihiatrično bolnišnico v Idriji, nato pa v enoto za forenzično psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Gre za ustanovo, v kateri pripor prestajajo tudi osebe, osumljene najhujših kaznivih dejanj, z različnimi oblikami duševnih motenj. Tam so tudi ljudje, ko so jim sodišča izrekla ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, so navedle Primorske novice.

Na koprskem okrožnem sodišču so potrdili, da so osumljenca že v petek privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor, ta pa se bo izvajal na psihiatričnem oddelku UKC Maribor.

V predmetni zadevi je okrožno državno tožilstvo danes na sodišče poslalo zahtevo za uvedbo preiskave zoper osumljenca. Kot so dodali na sodišču, bo zdaj preiskovalni sodnik, ki mu je bila predmetna zadeva dodeljena, odločil, ali bo zoper osumljenca uvedel preiskavo ali ne.

Sicer je vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič že na petkovi izjavi za medije potrdil, da je bil 30-letnik v preteklosti dvakrat prisilno hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici. Nekaj dni pred umorom je iz hiše, kjer sta skupaj živela žrtev in osumljenec, prišel klic na center za obveščanje, v katerem je anonimni klicatelj sporočil, da "ostajata še dve uri do umora". Policisti so istega dne v razgovoru z očetom osumljenca ugotovili, da je klic najverjetneje opravil njegov sin. 59-letnik je tedaj povedal, da bo sam poskrbel, da sina odpelje k psihiatru.

Kot danes še navajajo Primorske novice, naj bi se osumljenec po pripovedovanju sosedov vrnil z zdravljenje pred le nekaj tedni, njegovi znanci pa so pripovedovali, da se je v zadnjem času obnašal nenavadno in naj bi se vse bolj zapiral vase.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni