Črna kronika

23-letnika še vedno niso našli

Nova Gorica, 21. 03. 2011 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Reševalci še naprej iščejo 23-letnika, čigar vozilo so po prometni nesreči odkrili v reki Soči. Odkrili so nekaj njegovih osebnih predmetov.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Aljoša Kravanja
Starši 23-letnika iz okolice Tolmina so 14. marca obvestili tolminske policiste, da pogrešajo sina, ki se po službi ni vrnil domov.

V sredo se bo nadaljevala iskalna akcija pogrešanega 23-letnega voznika, ki je bil pred tednom dni udeležen v prometni nesreči med Doblarjem in Podselom, so sporočili policisti. Kot smo že poročali, je voznik na cesti Kanal ob Soči–Tolmin, za naseljem Doblar in pri kraju "Pri turškem križu" v desnem nepreglednem ovinku zapeljal v levo, kjer je večkrat oplazil podporni zid na levi strani, zatem pa je osebno vozilo odbilo na desno stran ceste, kjer je zapeljalo v strugo reke Soče.

Takoj po nesreči so začeli iskati

Reševalci so nemudoma sprožili akcijo, a neuspešno. 23-letnik je sicer zaposlen v Slovenski vojski.

Akcija je 14. marca potekala v večernih urah in je bila zaradi visokega vodostaja Soče ter neugodnih vremenskih razmer prekinjena.

Akcijo nadaljevali naslednji dan

15. marca so novogoriški policisti, pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin, člani PGD Tolmin in PGD Kanal, reševalci Podvodne reševalne službe SPZ in člani Civilne zaščite iz občin Tolmin in Kanala ob Soči ter pripadniki Slovenske vojske nadaljevali iskanje. Takrat so reševalci našli osebno vozilo na sredini struge reke Soče. Dvignili so ga iz vode, a 23-letnika niso našli v vozilu. Prečesali so bregove reke od kraja prometne nesreče vse do Ajbe in Kanala, vendar znova neuspešno. Zaradi visokega vodostaja in slabega vremena so akcijo morali prekiniti. A policisti kljub temu niso odnehali – iskali so ga v okviru izvajanja rednih policijskih nalog, je dejal njihov tiskovni predstavnik Dean Božnik.

Akcija je potekala tudi v soboto

V soboto so se znova zbrali in nadaljevali iskanje. V akciji je sodelovalo kar 157 ljudi – novogoriški policisti, pripadniki Slovenske vojske, člani Društva za podvodne dejavnosti, gorski reševalci iz Tolmina, gasilci iz Tolmina, Avč in Kanala, pripadniki Civilne zaščite Občine Kanal ob Soči, lovci iz LD Anhovo in Kanal, taborniki iz Kanala, vodnik psa GRS Tolmin, raftarji z vodniki čolnov, predstavniki Civilne zaščite iz Nove Gorice in drugi. Pomagal jim je tudi helikopter slovenske policije z observerjem.

Našli osebne predmete pogrešanega

"Celotno območje iskalne akcije je obsegalo območje od kraja prometne nesreče "Pri turškem križu" za naseljem Doblar vse do Solkanskega jeza in je bilo razdeljeno v šest sektorjev. Žal tudi tokrat vsi, ki so sodelovali v sobotni iskalni akciji, niso našli pogrešanega 23-letnika, med iskanjem pa so reševalci našli nekaj njegovih predmetov (temna majica, nahrbtnik, kapa). Pod mostom pri Anhovem je bil najden tudi športni copat, ki naj bi bil last pogrešanega voznika. Po vsej verjetnosti gre za osebne predmete, ki jih je imel pogrešani v nahrbtniku,“ je razložil Božnik.

Iskalna akcija se je v soboto lahko nadaljevala tudi s pomočjo Soških elektrarn, ki so zaradi zapore jezu v Podselu ustrezno znižale nivo oziroma vodostaj reke Soče, akcija pa je bila prekinjena ob 15. uri tega dne, je dodal.

Pomagali tudi Italijani

V soboto so se na italijanski strani državne meje v spodnjem delu reke Soče v iskalno akcijo vključil tudi pripadniki italijanske civilne zaščite, ki so imeli tega dne sicer načrtovano vajo in so s helikopterjem pregledovali območje od Gradišča ob Soči do slovenske državne meje in fizično pregledovali tamkajšnjo obrežje reke Soče na njihovem državnem ozemlju.  

Ne bodo obupali

Iskalna akcija se bo nadaljevala v sredo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja