Črna kronika

19-letnik zabodel osem oseb?

Yorkshire, 21. 08. 2009 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zahodnem Yorkshireu je nekdo z nožem zabodel osem ljudi. Zdravstveno stanje vseh je stabilno. Policisti so aretirali 19-letnega duševnega bolnika.

Britanska policija ima polne roke dela, saj napadi med mladostniki v tej državi niso redki.
Britanska policija ima polne roke dela, saj napadi med mladostniki v tej državi niso redki. FOTO: POP TV

V kraju Keighley v zahodnem Yorkshireu je nekdo zabodel osem oseb. Pet jih je pristalo v bolnišnici, med njimi dva moška in tri ženske, a zdravstveno stanje vseh je stabilno.

Prvi napad se je včeraj ob 22.15 zgodil na ulici Victoria Road, tarča je bil 24-letnik. Malo kasneje pa je bilo v gostinskem lokalu Wetherspoons z nožem napadenih še sedem oseb. Ali gre za istega napadalca, še ni znano.

Očividka Samantha Jones je povedala, da sta bila v napadu v lokalu ranjena dva njena prijatelja: "Grozno je bilo, tresla sem se, tako me je bilo strah. Nisem vedela, kaj bo sledilo. Zdaj bi se samo rada preselila ven iz tega mesta."

Policisti so aretirali 19-letnika – šlo naj bi za duševnega bolnika – in ga pridržali. Ker niso prepričani, da imajo pravega napadalca, morebitne očividce pozivajo na pomoč in zaslišujejo preostale priče.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zehek
21. 08. 2009 19.23
DeusVult... Najbolj pametna pogruntavščina: tukaj (Anglija) ne morem kupit noža (kuhinjskega, da ne bo pomote), če nimam osebnega dokumenta s seboj - kupijo jih lahko namreč zgolj ljudje, ki lahko z osebnim dokumentom dokažejo, da so starejši od 18. Na to, da pa lahko vsak mujo gre domov in vzame kuhinjski nož iz predala, pa verjetno niso pomislili....
lilalial123
21. 08. 2009 17.31
ah ja angležom ni pomoči baje da te lahko aretirajo če slikaš kakšno njihovo znamenitost ker mislijo da si v povezavi z teroristi drugače se mi pa zdi da sem nekje prebral da so rekli da se morajo turisti lepo obnašata zdi se mi da to bol velja ko gredo angleži kam kot turisti
mjolnir
21. 08. 2009 17.16
Glavno, da so bistroumni Angleži prepovedali celo športne strelce in zbirateljstvo orožja, zdaj pa ko se koljejo skoraj vsak dan, bodo še prepovedali kuhinjske nože, žage in skalpele! Kirurg se bo moral znajti!!