Črna kronika

Ta konec tedna ceste terjale kar štiri smrtne žrtve

Maribor, 26. 09. 2016 06.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./N.Š.K.
Komentarji
0

V Mariboru se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 18-letni voznik kolesa z motorjem. Pri zavijanju v levo ni upošteval prednostnega pravila in je tako vanj trčil voznik rdečega avtomobila, ki pa je po nesreči odpeljal neznano kam. Trčenji sta bili usodni tudi za 27-letnika in 51-letnico, ki sta zaradi hudih poškodb umrla v bolnici.

Sinoči okoli 19. ure je 18-letnik vozil neregistrirano kolo z motorjem od Tržaške ceste proti Pobreški cesti v Mariboru.

Ko je pripeljal v križišče med Titovo cesto in Ulico Pariške komune je pri zeleni luči zapeljal v levo, a mimo ni pustil vseh vozil, ki so v križišču vozila naravnost. Takrat je pravilno po levem prometnem pasu iz nasprotne smeri pripeljal neznani voznik, osebnega avtomobila znamke opel, rdeče barve, karavan izvedbe, ki je trčil v desni bočni del kolesa z motorjem, so zapisali na PU Maribor. 

Četrto smrtno žrtev je terjala nesreča, ki se je zgodila na avtocesti Ljubljana–Šentilj, med priključkoma Rogoza in Maribor center, v nedeljo zgodaj zjutraj. V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ena oseba je umrla, dve sta poškodovani.

Po trčenju je nato voznik kolesa z motorjem trčil še v prednji del osebnega avtomobila kia, ki ga je po desnem prometnem pasu pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 30-letni voznik. Zaradi hudih poškodb so voznika kolesa z motorjem odpeljali v UKC Maribor, kjer pa je kasneje umrl.

27-letnik in 51-letnica umrla v bolnici

Sinoči ob 21.24 so bili primorski policisti obveščeni o hudi prometni nesreči med Vrbovim in Vrbico, na cesti Ilirska Bistrica–Zabiče. V nesreči je bil udeležen 27-letni domačin, ki je ostal ukleščen v vozilu. Iz vozila so ga rešili gasilci. Poškodovanega so odpeljali v bolnico Izola, kjer je ponoči umrl.

Zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila v soboto izven naselja Imeno, pa je umrla 51-letna sopotnica v osebnem vozilu. To je letošnja šestnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3