Črna kronika

18-letni objestnež na motorju

Celje, 08. 04. 2010 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so imeli veliko dela z motoristom, ki je z objestno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Ne sirena ne modre luči, ustavil ga je šele ovinek, v katerega je pripeljal prehitro, nato pa padel.

Kot so sporočili iz PU Celje, sta policista včeraj okoli 18. ure v Zrečah ustavljala motorista, ki pa njunih znakov ni upošteval, ampak ju je obvozil in odpeljal naprej. Kmalu zatem sta policista v bližini bencinskega servisa v Zrečah spet opazila istega motorista in ga z znaki ustavljala, vendar ju motorist spet ni upošteval.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO:

Policista sta se zato s službenim vozilom odpeljala za njim. Ko sta se mu približala, sta ga začela ustavljati z modrimi lučmi in zvočnimi signali, vendar je motorist vožnjo nadaljeval, pri tem pa večkrat prekoračil omejeno hitrost in prehiteval na nedovoljen in nevaren način.

Policista sta med zasledovanjem motorista izvedela, da registrska tablica, ki je nameščena na motornem kolesu, pripada traktorju. Ko je motorist pripeljal v naselje Ivenca, ga je ustavljala druga policijska patrulja, vendar motorist tudi njenih znakov ni upošteval, ampak je policiste obvozil in nadaljeval z objestno vožnjo.

V kraju Višnja vas je zavil desno v smeri Dobrne, z vožnjo pa je nadaljeval po regionalni cesti proti Socki, tam pa je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti in slabih pnevmatik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča ter padel. Pri tem se je lahko telesno poškodoval, na vozilu pa je nastala materialna škoda.

Kot so še sporočili iz PU Celje, so policisti poškodovancu takoj nudili prvo pomoč, zaradi morebitnih poškodb glave pa mu do prihoda reševalcev – kar je v skladu s strokovnimi navodili –, niso snemali čelade.

Policisti so ugotovili, da je motorist doma iz okolice Zreč, star pa je 18 let in še nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznik je vozil neregistrirano in tehnično neizpravno motorno kolo, v času nesreče pa ni bil pod vplivom alkohola. Mladeniča, ki so mu policisti zasegli vozilo, so sicer že večkrat obravnavali zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov.

Za kršitve, ki jih je včeraj storil motorist, je predpisana skupna globa v višini najmanj 3.480 evrov in 23 kazenskih točk.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srbenavrbe
20. 04. 2010 16.57
Le kaj je s to danšnjo mladino,18 let v riti pa ga policaj ulovi.Kot najstnik sem jim neštetokrat bežal in to ne samo jaz,vsi moji vrstniki in nikogar niso ujeli,enkrat so nam nastavili celo zasedo,pa še to na njihovo žalolst neuspešno joj kje so ta norčava leta
Kristjan Hrustelj
12. 04. 2010 18.00
točno tak jst se strinjam s tabo KAMILLL čist tak je poznam še en primer:ko so policaji lovili motorista so se med potjo zaleteli v en avto in nato niso bli nič krivi.Ali pa ko so se policaji vozli čez celje so prižgali luči na semaforju peljali mimo nato pa čez nekaj metrov ugasnili.TAK DA ZAJ ČE SO POLICAJI ŠE NE POMENI, DA LAHK SPREMINJAJO ZAKONE!
KAMILLL
10. 04. 2010 16.41
alpski se popolnoma strinjam s tabo....BRAVO POLICIJA,zanimivo,da ti naši vrli policajčki ne pomislijo,da s takšnimi pregoni tudi oni ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu....kot,da še niso nikoli povzročili prometne nesreče med kakšnim pregonom...me res zanima,kdaj jih bo izučilo....upam,da ne takrat,ko bo prepozno za njih ali za kakšnega udeleženca v prometu...sicer pa res ne vem,zakaj zavajajo javnost s takšnimi poročili v medijih,ker se slej ko prej pokaže resnica,ki jo povejo priče dogodka....resnica ni plenica,čeprav marsikomu SMRDI....tudi v policijskih vrstah
pero drmalica
10. 04. 2010 09.13
vse je se dobr dokler tak voznik ne naredi kresa pa ubije nic krive pa mora pol ceu lajf odplacevat za svoje grehe
ziga_p
10. 04. 2010 06.49
a ste že čul za zakon da je potrebno imeti registrirano vozilo, imeti vozniški izpit a kategorije in imeti tehnično brezhibno vozilo....povrhu vsega pa še cpp upoštevat?
Kristjan Hrustelj
09. 04. 2010 22.52
a ste že čul za zakon da z avtomobilom ne smejo lovit motoriste in če jih jih lahko samo 300m.Pa če ne vete kak je blo ne govorte.Pa ne da bi ga zagovarjal ampak tak je neki je pa tut sam kriv.
ziga_p
09. 04. 2010 15.42
no alen 83 pol mi pa ti povej k si tolk pameten...na kakšen način bi pa ti ustavil takšno g_ovno podivjano? no pa da te slismo...
ziga_p
09. 04. 2010 15.40
znjoh alen83 aligatorcek nobenmu ne prvoščim tega..... sam zamislte si pa da bi ta majmun povozil vašega otroka.... kaj pa potem... aja pa še to...zakaj lohk 99% normalnega folka nardi vse po reglcih( izpit, registrira vozilo, vozi po predpisih itq...) zakaj pa za tega to ne velja... sam je zakuhal to...pol pa vsi sam kritizirate policaje...
ziga_p
09. 04. 2010 15.34
aligatorcek a spet bi mogli policaji pametnejše odreagirat... kaj pa neumnež 18-letni onmu pa ni trerba ane kr je pač v teh letih.....ma dej ne nakladite no...
Misija1
09. 04. 2010 14.06
Nacin? Kaj pa bi ti naredo? Kaj se spoznas na policijsko delo? Jaz pa ti pvoem da drugega nacina ni. Fajn bi bilo da bi lahko lepo s sateliteki slikali prekrskarje in jim potem dostavili 3000 eurov kazni na dom. Ja fant moj, pac to ni to. Drugace ne gre. Kaj pa bi ti naredil? Da cujem, ker se ocitno spoznas na policijsko delo, da ves, da se da tudi drugace in lepse nekoga ustavit.
alen83
09. 04. 2010 12.40
Misija1 09.04.2010, 11:01 preber si prvo ka sma napisala pol pa neki nabijaj. način kk so ga ustavli ni biu pravi. noben od naju pa ne zagovarja tega mulaca, tk da si preber prvo pol pa govori
Misija1
09. 04. 2010 11.01
@aligatorcek in alen83: Vidva nekak ustrezata tipu cloveka kot je ta motorist. VIdim da bi nekako isto naredila brez slabe vesti. Vse skupaj je preprosto - Nimas kaj vozit motora ali motornega kolesa BREZ izpita. Drugo - ukradene oziroma "sposojene" registrske tablice na motornem kolesu, to ni sala. PRAVILA SO ZATO DA SE UPOSTEVAJO! Mladost je norost...dober izgovor imata. Tudi jaz sem bil star 18 let, zdaj sem kako leto vec, pa sem delal bedarije, nikoli pa ne taksnih. 18 letni mulec se spravi menjavat registrsko tablico in vozit motor brez dovoljenja, potem pa ima jajca se bezat pred policijo?! Nenormalno, to ni mladost. To je primitivizem prve klase. Verjetno ze doma nima vse poslihtano, za kar so krivi v prvi vrsti itak starsi. Kam to vodi se tak ve - zdaj tu pa tam taki prekrsek, cez par let bo naredil izpit za motor in bo veselo dirkal po cestah, po moznosti se koga ubil zraven sebe. In vidva ki se vama zdi to cisto normalno, sta ocitno oba enaka primitivca. Basta!
alen83
09. 04. 2010 10.19
znjoh 09.04.2010, 09:5tako je se strinjam s tabo. namest da bi pred ovinkom postavli blokado bi se fant lepo ustavo, tk pa ni meu druge možnosti kot da se vrže iz motorja pa v jarek. še dobr da se ni zaletev v blokado, ker pomoje neb preživel
Tina Štravs 1
09. 04. 2010 09.55
Policija,zakaj je porocilo prislo v javnost sele po 18ih urah?Seveda treba se je bilo pogovoriti,kako sebe oprati krivde.Pravite,da zaradi prevelike hitrosti ni zvozil ovinka.Pozabili pa ste povedati,da druge moznosti ni imel, ker ste mu zaprli pot z vasim avtomobilom.Ali v avto ali pa s ceste. Vi ste bili verjetno pripravljeni cloveka ubiti, samo, da bi bili vi zmagovalci. Ne recem,da je fant nedolzen,to pa presega vse meje. Nudili naj bi mu prvo pomoc. Ce se to dela na nacin, da stojite ob ponesrecencu z rokami v bok in se cinicno smejete, pa tudi ocividcem ne pustite do ponesrecenca, potem ste delo odlicno opravili. Ko kdo od navadnih smrtnikov naredi prekrsek ali karkoli,pozivate vse,ki bi kaj vedeli o dogodku,da to sporocijo PU. V tem primeru pa ocividci niso bili dobrodosli. Le zakaj? z gotovostjo lahko trdim,da do nesrece ne bi prislo,ce bi ga lovili v mejah dopustnega. Ne razumem,kako lahko cesta, ki je ze sama po sebi zaradi svoje ozkosti in nepreglednosti zelo nevarna sluzi za dirkalno stezo za pregon pobeglega motorista. kje so meje? Kaj pa ce bi v njeni zozanosti pripeljal kdo nasproti? Takrat bi bili pa zopet najbolj pametni policaji.
alen83
09. 04. 2010 09.35
aligatorcek 09.04.2010, 09:15 pa to jz skoz govorim
peter102
09. 04. 2010 09.24
lep dosežek za v kartoteko in računalniško evidenco!
aligatorcek
09. 04. 2010 09.15
Hja, tako nekako je. Mulo se ni mogel upreti in je šel na vožnjo z neregistriranim motorjem. Kolikor pozam situacijo je vozil v skladu z predpisi dokler ga niso začeli preganjati policaji. Tako kot vsak se je mulo ustrašil posledic in hotel na vsak način zbežati pred preganjalci. To ni nič posebnega, oz. nič takega kar nismo že počeli. Prepričan sem, da obstaja drugačen način izsleditve takega voznika kot pa barbarsko preganjanje. Ni prav da je mulo bežal, ampak on je v tistih letih, policaji pač niso in bi morali biti malce pametnejši. Lahko bi se končalo slabše in bi ga imeli na vesti... Večina vas pogumnežev tukaj tega ne razume...
fafajonka
09. 04. 2010 08.57
Že zdej ni mel 100 pik, če mu vzamejo še teh 23, ga lohk upišejo med kretene!
pepo99
09. 04. 2010 08.51
Brez zveze...itak denarja nima ,ker če bi ga imel bi si registriral motor in naredil vozniško in po vrhu vsega...kam mu bodo pa tistih 23 pik vpisali če nima vozniške?
ziga_p
09. 04. 2010 08.18
POZNAM FUUUUUUUUUL POLICAJEV TUD PRIVAT IN SO ZLO QL LJUDJE IN IMAM TAKŠNO MIŠLEBNJE NEGLEDE NA TO ,DA SM ŽE SAM DOBIL PIKE IN PLAČAL KAZEN...SO ME PAČ UJELI...PAČ ZA NAPAKE JE TREBA NOSIT POSLEDICE NE PA SE SAM OZIRAT NA TO KAK ON DELA PA KAJ DELA PA ZAKAJ LIH VEDNO MENE IN TAKO...