Črna kronika

FOTO: 7 najstnikov z avtom trčilo v hišo

Zgornje Bitnje, 27. 04. 2009 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avto s sedmimi potniki, ki ga je vozil 16-letnik, je v Zgornjih Bitnjah pri Kranju zaradi trčenja v prometni znak obrnilo na streho in zaneslo v hišo. Trije so hudo poškodovani, štirje pa lažje.

Okoli 00.20 se je na regionalni cesti Kranj–Škofja Loka zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zgodila prometna nesreča, v kateri so bile tri osebe huje, štiri osebe pa lažje poškodovane.

16-letni voznik osebnega avtomobila je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Kranja proti Škofji Loki. Ko je pripeljal v naselje Zgornje Bitnje, kjer vozišče poteka v dolgem levem preglednem ovinku, hitrosti vozila ni prilagodil stanju in razmeram na vozišču ter svojim sposobnostim. Zaradi tega je vozilo začelo zanašati v desno izven vozišča, kjer je bočno drselo, nato pa je trčilo v prometni znak, drog javne razsvetljave in reklamni pano. Po tem se je vozilo obrnilo na streho in z zadnjim delom silovito trčilo v stanovanjsko hišo.

Nesreča v Bitnjah-6
Nesreča v Bitnjah-6 FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj

V času nesreče je bilo v vozilu poleg voznika še šest potnikov. V prometni nesreči so se huje poškodovali 16-letnica in dva 16-letnika, lažje pa so bili poškodovani 19-letnica in še trije 16-letniki. Vsi poškodovani so dijaki iz Kranja in bližnje okolice. Na kraju jim je pomoč nudila ekipa ZD Kranj, vsi pa so bili napoteni na nadaljnje zdravljenje v Klinični center v Ljubljano.

Na vozilu in objektih je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 10.000 evrov. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.