Golf

Clarke apelira na vodstvo: Zakaj ne bi nekoga imenovali še drugič?

London, 22. 12. 2012 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem, ko so predstavniki Ameriške golfske zveze za kapetana Ryder Cup ekipe drugič doslej imenovali Toma Watsna, legendarni Anglež Darren Clarke razmišlja, da bi se bilo smiselno za podobni korak odločiti tudi pri izbiri kapetana evropske ekipe.

Potem, ko so vodilni predstavniki Ameriške golfske zveze na izredni skupščini izbrali novega kapetana ekipe za Ryderjev pokal, ki se bo leta 2014 odvijal na igrišču Gleneagles, bodo z izborom pohiteli tudi Evropejci. Španec Jose Maria Olazabal je po koncu letošnjega dogodka v predmestju Chicaga dejal, da se poslavlja s stresnega položaja, legendarni angleški golfist Darren Clarke pa je prepričan, da bi morali kapetana izbirati med nekdanjimi kapetani, tako kot so to storili njihovi tekmeci. Evropska ekipa po tovrstnih rešitvah ni nikoli posegala, a dejstvo je, da bodo gostitelji na naslednjem prestižnem dvoboju pred svojo publiko pod velikim pritiskom.

Colin Montgomerie je Clarkov kandidat številka 1.
Colin Montgomerie je Clarkov kandidat številka 1. FOTO: Reuters

Ravno zaradi tega potrebujejo izkušenega šampiona formata Colin Montgomerie. Monty je denimo ekipo popeljal do zmage leta 2010, ko je bil prestižni turnir na igrišču Celtic Manor. "Za omenjeni položaj resno potrebujemo pravega človeka. Naša pravila niso povsem natančno razdelana in ne vem zakaj ne bi nekoga prosili, da nalogo opravi še enkrat. Morali bi zadevo rešiti na tak način,“ je za BBC dejal Clarke, ki verjame, da bo vprašanje kapetana rešeno v kratkem, v prvih dneh naslednjega leta: "Takšne stvari lahko zelo dobro vplivajo na ekipo. Veliko ljudi, vključno z mano, je bilo popolnoma presenečenih, ko so se Američani odločili za Watsna. Nedvomno lepo vabilo na naslednji dogodek. Ikone svetovnega golfa so magnet in na Škotskem bo to še posebej dobro vidno. Gledalci takšne stvari cenijo.

Watson bo kapetan ameriške ekipe prvič po letu 1993, ko je v Belfryju Američane zadnjič popeljal do prestižne zmage na tujih tleh.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou