Golf

Bridgestone Invitational: Bradley izkoristil dvojni boogey Furyka

Akron, 06. 08. 2012 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američan Keegan Bradley je zmagovalec golfskega turnirja Bridgestone Invitational, ki se je odvijal v Akronu. Odločilni četrti dan tekmovanja je odigral šest udarcev pod parom in za vsega udarec prehitel Steva Strickerja in Jima Furyka.

Čeprav je vse kazalo, da bo Jim Furyk s prepričljivo predstavo v nedeljo osvojil še 17. zmago na turnirjih serije PGA, se je vse skupaj končalo žalostno zanj. Keegan Bradley je namreč odločilni dan tekmovanja – dogajanje v Firestoneju je bilo zaradi silnega deževja prekinjeno – odigral zelo zbrano, na zadnjih devetih luknjah naredil 4 birdije (zadnji dan jih je naredil 6), zaključil pa s parom, ki si ga je priigral po udarcu iz bunkerja. Američan je tako z 267 udarci ugnal rojaka Steva Stickerja in Furyka.

Keegan Bradley je bil izjemno natančen pri puttanju ...
Keegan Bradley je bil izjemno natančen pri puttanju ... FOTO: Reuters

"Keegan je odigral izjemnih zadnjih 9 lukenj. Naredil je vse kar je na takšnem turnirju potrebno narediti za zmago. Menim, da sem naredil vse enako, a le do 18 luknje,“ je po turnirju dejal osmoljenec Furyk, ki je turnir zaključil z double - boogeyjem in zapravil vse priigrano do tistega trenutka: "Ta hip sem še malo slabe volje in razočaran zaradi razpleta. Namesto 5 sem za luknjo potreboval 6 udarcev in zapravil turnir na zadnji luknji. Ni izgovora za double – boogey.“ Američan je tako postal eden izmed 23 igralcev, ki na 33 turnirjih letos niso uspeli ubraniti vodstva, ki so ga imeli pred odločilnim dnem tekmovanja.

in izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila po dvojnem boogeyju Jima Furyka.
in izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila po dvojnem boogeyju Jima Furyka. FOTO: Reuters

"Moja edina želja je bila, da ljudem pokažem in dokažem koliko mi pomeni Ryder Cup. Na vsaki drugi luknji sem imel v mislih prav to. Če sem povsem pošten – ko, sem na touru in se dogajajo takšne stvari, se mi zdi, da vse skupaj ni resnično,“ je po končanem dogodku dodal zmagovalec.

izidi:

1. Keegan Bradley 267 (-13)
2. Steve Stricker 268 (-12)
. Jim Furyk 268 (-12)
4. Louis Oosthuizen 269 (-11)
5. Justin Rose 272 (-8)
. Rory McIlroy 272 (-8)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja