Moskisvet.com
Moneyball

Novice

Ameriški filmski inštitut izbral najboljše filme letošnjega leta

STA
14. 12. 2011 11.26
0

Ameriški filmski inštitut (AFI) je v ponedeljek objavil lestvico desetih najboljših filmov letošnjega leta, kar je običajno dober pokazatelj, kateri filmi bodo nominirani tudi za oskarje.

Dekle z zmajskim tatujem
Dekle z zmajskim tatujem FOTO:
Lestvica najboljših filmov leta AFI je pogosto dober pokazatelj nominacij za oskarje. Lani je bilo tako kar devet filmov z lestvice nominiranih za to najprestižnejšo nagrado v kategoriji najboljši film.

Na seznamu sta dva filma, v katerih nastopa Brad Pitt, in sicer Zmagovalec (Moneyball) v režiji Bennetta Millerja in Drevo življenja (The Tree of Life) režiserja Terrencea Malicka. Na seznamu je tudi komedija Georgea Clooneyja The Descendants.

Med deset najboljših filmov letošnjega leta so se prav tako uvrstili Polnoč v Parizu (Midnight in Paris) režiserja Woodyja Allena, Hugo Martina Scorsesea in Vojni konj (War Horse) Stevena Spielberga. Film, kateremu se najverjetneje obeta nominacija za oskarja, je tudi Dekle z zmajskim tatujem (The Girl with the Dragon Tatoo) Davida Fincherja.

Na seznamu desetih najboljši so še drama o državljanskih pravicah Služkinje (The Help), ki jo režijsko podpisuje Tate Taylor, politična saga J. Edgar Clinta Eastwooda in Dekliščina (Bridesmaids) Paula Feiga.

AFI je posebej nagradil tudi film The Artist (Michel Hazanavicius) in serijo filmov o Harryju Potterju.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394