Zadovoljna.si
Pomanjkanja ljubezni med mamo in hčerko kljub drogam in alkoholu ni bilo čutiti.

Trači

Življenje Bobbi Kristine Brown: droge, nasilje, hrepenenje po mami

M.K.
04. 02. 2015 07.51
5

Otroštvo Bobbi Kristine Brown je bilo obdobje skrajnosti: po eni strani je bila ves čas v središču medijske pozornosti in v soju žarometov, po drugi je bila za zidovi domače hiše priča nasilju, drogam in alkoholu.

Bobbi Kristina Brown je bila po eni strani ves čas v središču medijske pozornosti in v soju žarometov, po drugi je bila za zidovi domače hiše priča nasilju, drogam in alkoholu.
Bobbi Kristina Brown je bila po eni strani ves čas v središču medijske pozornosti in v soju žarometov, po drugi je bila za zidovi domače hiše priča nasilju, drogam in alkoholu.FOTO: Twitter
Že od sobote je 21-letna Bobbi Kristina Brown, edinka leta 2012 preminule pevke in igralke Whitney Houston v umetni komi. Zadnjega januarja sta jo namreč njen štiri leta starejši soprog ter njegov prijatelj našla v domači kopalni kadi, polni vode, obrnjeno z glavo navzdol. Takoj sta poklicala reševalce, ki so mladenko nemudoma prepeljali v bolnišnico North Hulton v Atlanti. Njeno stanje naj bi bilo zelo resno – celo tako zelo, da naj bi jo lahko rešil samo še čudež.

Bobbi Kristina je pri svojih 21 letih že izkusila veliko slabega in se morala soočiti z vrsto osebnih pretresov – pred očmi javnosti, ki ji je ves čas za petami. Takoj, ko se je v javnosti razširila vest o njeni nesreči, so mediji začeli ugibati, ali je za nesrečo kriv prevelik odmerek drog in je šla torej mladenka po maminih stopinjah. To glede na njeno otroštvo ne bi bilo nič nenavadnega, saj je bila hčerka slavne pevke vse otroštvo izpostavljena prepovedanim substancam. Še več, ameriški mediji so pred leti celo trdili, da naj bi imeli s slavno mamo celo istega prekupčevalca, ki jima je lajšal težko življenje.

Za Whitney je bila Bobbi Kristina najboljše, kar se ji je zgodilo v življenju.
Za Whitney je bila Bobbi Kristina najboljše, kar se ji je zgodilo v življenju. FOTO: Twitter
»Pogrešam te, mamica«

Zdravniki naj bi sicer zatrdili, da v krvi Bobbi Kristine niso našli prepovedanih drog, temveč se je nesreča najverjetneje zgodila zaradi kombinacije alkohola in antidepresivov, a ne glede na to svet dogodek že sedaj primerja z materinim. Tudi Whitney so namreč 11. februarja leta 2012 našli v kopalni kadi, polni vode, a njej žal niso mogli več pomagati. O tem, kaj točno se je dogajalo tistega dne, mediji samo ugibajo. A Bobbi Kristina naj nikoli ne bi prebolela smrti svoje ljubljene matere. Šele 26. januarja letos je na svojem profilu družbenega omrežja Twitter objavila svojo fotografijo, pod katero je v komentarju prvič omenila pokojno mamo: »Miss you mommy« (»Pogrešam te, mamica«).

Čeprav je bila na vseh fotografijah, ki so priromale v javnost, Bobbi Kristina videti nasmejana, srečna in dobre volje, je bilo njeno osebno življenje vse prej kot idilično. Rodila se je 4. marca leta 1993 s pomočjo carskega reza, slavni pevki in igralki Whitney Houston in pevcu Bobbyju Brownu. Mamina kariera je bila takrat na vrhuncu. Le leto dni pred njenim rojstvom je namreč zaigrala v kultnem filmu 'Telesni stražar' ('Bodyguard'), ki je že tako odlično pevko izstrelil tudi med igralske zvezde. Istega leta se je poročila s pevcem Bobbyjem Brownom, a ta je, namesto da bi jo podpiral pri njeni karieri, sprožil njen propad.

Drogirala naj bi se celo pred njo

Whitney je imela takrat 28 let in je povsem podlegla vplivu svojega zasvojenega soproga ter mu pustila, da jo je zasužnjil in jo vpeljal v svet drog. Mediji danes namigujejo, da naj ne bi prenesel uspeha, ki ga je doživljala njegova mlada soproga, čeprav je tudi sam izdal kar nekaj uspešnih r'n'b pesmi. A namesto, da bi delal na svoji karieri, se je vdal kreku in postajal vse bolj nasilen. Bobbi Kristina je morala tako že od otroštva gledati, kako se je njen oče drogiral in pretepal njeno mamo, ki se je nato iz obupa tudi sama vdala drogam. Nekdanji šofer slavne igralke in pevke je pred leti dejal celo, da je videl, kako sta se Whitney in Bobby drogirala pred očmi male hčerkice.

Nekdanji šofer slavne igralke in pevke je pred leti dejal , da je videl, kako sta se Whitney in Bobby drogirala pred očmi male hčerkice.
Nekdanji šofer slavne igralke in pevke je pred leti dejal , da je videl, kako sta se Whitney in Bobby drogirala pred očmi male hčerkice.FOTO: Reuters

Kljub temu je Whitney do hčerkice vselej čutila pristno, globoko ljubezen. »To, da sem dobila Bobbi Kristino, je najboljše, kar se mi je zgodilo v življenju. Bog ve, da sem stala pred milijoni ljudi in jim dajala svoj glas, oni pa so me nagrajevali z aplavzi. Mislila sem, da je to tisto, kar šteje. A ko sem rodila Bobbi Kristino in so mi to nežno bitjece položili v naročje, sem vedela: To je to. To je najboljše, kar sem kdaj doživela,« je spomine na rojstvo hčerkice pred leti obujala ponosna mama. A mala navihanka je morala ves čas gledati, kako se njena starša uničujeta: nenehno zadrogirano in vse manj prisebno mater, ki ni več dobila priložnosti, da bi zaigrala v filmu. In prav tako zadetega, povrhu pa še nasilnega očeta.

Pomanjkanja ljubezni med mamo in hčerko kljub drogam in alkoholu ni bilo čutiti.
Pomanjkanja ljubezni med mamo in hčerko kljub drogam in alkoholu ni bilo čutiti. FOTO: Twitter
Whitney in Bobby sta vrsto let živela v hrupnem zakonu, v katerem se je vse vrtelo okrog drog in alkohola. Bilo je celo tako hudo, da nista bila več sposobna skrbeti zase – kaj šele za nič krivo hčerkico Bobbi Kristino. Leta 2004 je postalo tako hudo, da so morali ukrepati sorodniki. Skrb za takrat 11-letno deklico je tako prevzela njena botra Natalie Cole. Kar 14 let je trajalo materino pijanstvo, ki pa jo je mala Bobbi Kristina vendarle ljubila bolj kot vse na svetu. »Podpira me, ima me rada in vem, da mi je njen objem vedno na voljo,« je leta 2011 najstnica povedala za spletni portal 'Access Hollywood'. Odnos med njima je bil torej kljub vsem težavam zelo tesen.

Ljubezni vendarle ni manjkalo

Bobbi Kristina je mamo večkrat spremljala na turnejah in nekajkrat sta celo skupaj nastopili. Čeprav se je šušljalo, da naj bi mati hčerko podkupovala z drogami in alkoholom, da se ji je pridružila na koncertih in ji je bila lahko blizu, je bilo jasno, da se ljubezen med njima nikoli ni ohladila niti za trenutek. »Samo ob pomoči moje hčerkice sem uspela preživeti vse najtemnejše trenutke mojega življenja,« je medijem priznala Whitney potem, ko se je leta 2007 vendarle ločila od nasilnega in zasvojenega soproga. Zaprosila je za izključno skrbništvo in ga tudi dobila. Na to je gledala kot na poseben dar, novo priložnost, zato se je trudila z ljubljeno hčerko preživeti vsako prosto minuto.

Čeprav je leta 2007 Whitney končno zbrala toliko moči in poguma, da se je ločila od nasilnega moža, pa se od drog ni mogla ločiti. Vedno znova je končala v rehabilitacijski kliniki. Vedno se je pobrala, a vedno znova tudi ponovno padla. Bobbi Kristina je v svojem mladem življenju tako prestala že veliko hudega. Ravno je dopolnila 18 let, ko so njeno mamo pred skoraj tremi leti našli mrtvo v kopalni kadi suite hotela Beverly Hilton v Los Angelesu. Čakala jo je v avli hotela, a namesto Whitney so do nje stopili policisti in ji povedali, da je njena mama preminila. Ob tragični novici se je Bobbi Kristina povsem zlomila, zato so jo morali prepeljati na zdravljenje v bolnišnico Cedars-Sinai.

Njeno otroštvo je bilo kljub slavi in denarju vse prej kot srečno.
Njeno otroštvo je bilo kljub slavi in denarju vse prej kot srečno.FOTO: Twitter

Ljubezen, poroka, hrup

Po materini nenadni smrti je Bobbi Kristina podedovala celotno premoženje, vključno z oblačili, nakitom, avtomobili, osebnimi predmeti, pohištvom in denarjem – govorilo se je o kar 115 milijonih ameriških dolarjev. A čeprav je bilo videti, da se počasi pobira, naj bi po besedah psihologov izgubo ljubljene osebe potlačila v sebi in se namesto žalovanju vse bolj začela predajati razvratu. Le nekaj mesecev po Whitneyjini smrti je oznanila, da ima fanta: Nicka Gordona. Vse lepo in prav, če le ne bi bil Nick njen 'brat': pred več kot desetletjem ga je namreč Whitney vzela k sebi in mu finančno pomagala, potem ko njegova mama ni več mogla skrbeti zanj.

Mediji so se spraševali, zakaj je vse bolj koščena.
Mediji so se spraševali, zakaj je vse bolj koščena. FOTO: Twitter
Bobbi Kristina je Nicka najprej sicer dojemala kot velikega brata, pozneje pa sta si postajal vse bolj naklonjena. Oktobra leta 2012 sta svetu sporočila, da sta se zaročila. »Utrujena sem od očitkov, da sem nora, ker sem se zaročila z bratom in da bi mi jih mama, če bi bila še živa, močno napela, ko bi izvedela za to. Da nekaj razčistimo: v resnici niti nisva prava brat in sestra. Moja mama ga nikoli ni posvojila. Pravzaprav je bila celo ona tista, ki mi je dejala, da ve, da bova slej ko prej našla pot drug do drugega. Moja mami me je poznala bolje, kot kdor koli izmed vas,« je Bobbi Kristina lani zabrusila medijem. Njuno razmerje je bilo sicer precej burno in zaroko sta večkrat razdrla, a vedno sta ponovno našla skupno pot in se 9. januarja lani tudi poročila.

Kmalu po poroki se je moral par izseliti iz njune hiše, potem ko so se sosedje večkrat pritožili, češ da naj bi vse noči glasno žurala. Za slovo naj bi sosedom na vratih pustila pomenljivo sporočilo »Vi ste drek na podplatih najinih čevljev.« Pred nekaj meseci se je Bobbi Kristina ponovno znašla na tnalu medijskega sveta – tokrat zaradi vse bolj shiranega telesa. Na družbenem omrežju je namreč objavila fotografijo, na kateri pozira v bikini kopalkah in na kateri se je jasno videlo, da je izgubila precej kilogramov. Na očitke je odgovorila kar s komentarjem pod fotografijo »Sem mamina hči. Ste že kdaj slišali za #hitropresnovo?«

Družina pokojne Whitney je bila v skrbeh, kako bo njena smrt vplivala na mlado Bobbi Kristino. Skrbelo jih je, da bo šla po maminih stopinjah in bo uničila samo sebe. Glede na dogodke zadnjih dni je bila njihova skrb še kako upravičena. Slaba tri leta po najhujši življenjski preizkušnji se tudi sama bori za življenje. V eni izmed zadnjih objav na družbenem omrežju Twitter je 29. januarja delila horoskop, iz katerega je razvidno, da je bila v hudi stiski, ki jo je morda pripeljala do nesrečnega dogodka. »#Ribi imajo težave s sprejemanjem resničnosti. Ko se je enkrat zavejo, jih zadane kot tone opeke.«

9. januarja lani se je Bobbi Brown poročila z Nickom Gordonom, ki ga je mama Whitney pred več kot desetletjem vzela pod svojo streho in mu finančno pomagala.
9. januarja lani se je Bobbi Brown poročila z Nickom Gordonom, ki ga je mama Whitney pred več kot desetletjem vzela pod svojo streho in mu finančno pomagala.FOTO: Twitter

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375