Zadovoljna.si
Jamie Hince poskuša opravičiti in razumeti oblikovalčevo vedenje.

Novice

Zaročenec Kate Moss brani Galliana

Z.S.
05. 04. 2011 12.01
0

Jamie Hince, partner in zaročenec manekenke Kate Moss, je podal svoje mnenje o nedavnem incidentu modnega oblikovalca Johna Galliana, ki je zaradi svojih rasističnih opazk izgubil mesto vodilnega Diorjevega oblikovalca. Po njegovem mnenju je glavni krivec alkohol.

Jamie Hince poskuša opravičiti in razumeti oblikovalčevo vedenje.
Jamie Hince poskuša opravičiti in razumeti oblikovalčevo vedenje.FOTO:
„Videa si nisem ogledal in Johna ne poznam preveč dobro, vendar menim, da morajo ljudje izvedeti, zakaj je do tega sploh prišlo. John ima probleme z alkoholom in realnost je, da ko smo v težavah, vedno izrečemo najbolj neverjetne in nasilne besede,“ je njegovo obnašanje pojasnil Hince. Spomnimo, da je 24. februarja Galliana pridržala policija, potem ko je v kavarni iz neznanih razlogov nesramno žalil neki par. Rasistične in protižidovske izjave je oblikovalec okrepil še s svojo naklonjenostjo do Adolfa Hitlerja, sogovornika pa označil za grda človeka, ki bi bila po njegovem mnenju mrtva, če bi bil nemški diktator še živ. Njegovo vedenje je močno razburilo javnost in razjezilo vodstvo modne hiše Dior, ki je z oblikovalcem sodelovalo od leta 1996. Že nekaj ur po incidentu so Galliana suspendirali, po objavi videoposnetka pa so se odločili, da ga odpustijo z mesta vodilnega oblikovalca francoske modne hiše. Hince je še dodal, da ljudi, kot je Galliano, nekateri sodijo po neprimernih besedah in da tudi sam njegove besede označuje za neprimerne in neumne, kljub vsemu pa je prepričan, da se za vsakim tovrstnim izpadom skriva tudi osebni problem. „Mislim, da je očitno, da je to alkohol. Ljudje govorijo, da gre za njegovo pripadnost do nemškega diktatorja, vendar besede 'Ljubim Hitlerja' niso politično obarvane, ampak kričijo po tem, da je nekdo v težavah.“
Ekscentrični Galliano je s svojimi besedami šokiral modni svet.
Ekscentrični Galliano je s svojimi besedami šokiral modni svet.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375