Zadovoljna.si
Muzej voščenih lutk Madame Tussaud's

Novice

V Sydneyju odpirajo muzej voščenih lutk Madame Tussaud

STA/ Z.B.
12. 08. 2011 12.02
0

Avstralci bodo prihodnje leto dobili svoj prvi muzej voščenih lutk Madame Tussaud, ki bo v Sydneyju. Odprli naj bi ga maja v turističnem delu mesta. Podjetje, ki vodi muzeje Madame Tussaud, ima že več kot 200-letno tradicijo.

Muzej voščenih lutk Madame Tussaud's
Muzej voščenih lutk Madame Tussaud'sFOTO: Reuters

Med prvimi, ki bodo dobili svojo lutko v muzeju Madame Tussaud v Sidneyju, bosta Avstralca Nicole Kidman in Hugh Jackman, dogovarjajo pa se tudi z drugimi Avstralci s področja politike, športa in kulture. Voščene lutke si je med drugim mogoče ogledovati v Londonu, Hongkongu, Las Vegasu, New Yorku in Amsterdamu. Zamisel odpreti muzej voščenih lutk je dobila Švicarka Marie Tussaud, ki se je izučila umetnosti oblikovanja voska že kot otrok in že takrat ustvarjala prve umetnine. Leta 1802 se je iz Pariza preselila v Veliko Britanijo in s seboj odnesla svoja dela. In prav iz te kolekcije je nastal prvi muzej voščenih lutk v Londonu. Muzej je danes last podjetja Merlin Entertainments, ki je tudi lastnik Gardalanda in Legolanda.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375