Zadovoljna.si
Frida Kahlo (1907-1954), hčerka nemškega fotografa Wilhelma Kahla in Mehičanke, po vsem svetu velja za simbol borke za enakost žensk.

Novice

Umetnost Fride Kahlo na golih ženskih telesih

STA
25. 07. 2012 14.28
1

Mehiški Muzej potujoče umetnosti (Museo del Arte Intinerante - ITiMa) poziva ženske k sodelovanju v projektu, v sklopu katerega bodo v počastitev mehiške umetnice Fride Kahlo njihova telesa poslikali z umetničinimi podobami. Pripravljenost na sodelovanje je že izrazilo 100 Mehičank.

Frida Kahlo (1907-1954), hčerka nemškega fotografa Wilhelma Kahla in Mehičanke, po vsem svetu velja za simbol borke za enakost žensk.
Frida Kahlo (1907-1954), hčerka nemškega fotografa Wilhelma Kahla in Mehičanke, po vsem svetu velja za simbol borke za enakost žensk.FOTO:

Po besedah ustanovitelja muzeja Fernanda Moralesa de la Cruza želijo z omenjeno akcijo po vsem svetu opozoriti na enakopravnost žensk. Muzej ITiMa ne razpolaga z nepremičnino, njegove razstave so na ogled na ulicah in trgih ter pred zanimivimi kulisami.

"Iščemo ženske, umetnice ali ljubiteljice umetnosti iz vsega sveta, da nam pomagajo duha Fride Kahlo prenesti na vse celine," je dejal Morales. Do 106. obletnice umetničinega rojstva, ki bo 6. julija prihodnje leto, želi razstavo pripraviti v kar največ mestih po svetu, in sicer s pomočjo golih teles tamkajšnjih žensk.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375