Zadovoljna.si
Že več tednov živita ločeno.

Novice

Schwarzeneggerjev zakon po 25 letih na resni preizkušnji

STA
10. 05. 2011 11.59
0

Ameriški bodybuilder, igralec in politik avstrijskega rodu Arnold Schwarzenegger in nečakinja ubitega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja Maria Shriver sta sporočila, da ne živita več skupaj. V zakonu sta skupaj preživela 25 let.

Že več tednov živita ločeno.
Že več tednov živita ločeno.FOTO: Reuters

Za prelomni korak se je par odločil štiri mesece po koncu drugega in zadnjega Schwarzeneggerjevega mandata guvernerja ameriške zvezne države Kalifornija. Shriverjeva se je po poročanju lokalnega časnika Los Angeles Times že pred nekaj tedni izselila iz družinske vile v četrti Brentwood v Los Angelesu. "V zadnjem času sva imela oba tako na osebnem kot na profesionalnem področju neke vrste prehodno obdobje," sta Schwarzenegger in Shriverjeva zapisala v skupni izjavi, objavljeni v ponedeljek zvečer. "Po resnem premisleku, refleksiji, razpravah in molitvi sva se skupaj odločila za ta korak. Trenutno živiva ločeno in premišljujeva o prihodnosti najinega odnosa." Par je še zatrdil, da bo ne glede na spremembe še naprej skupaj vzgajal štiri v zakonu rojene otroke, stare 14, 18, 20 in 21 let. 63-letni Schwarzenegger in 55-letna Shriverjeva sta 26. aprila praznovala 25. obletnico zakona, ki se je marsikomu zdel nenavaden. Poročila sta se leta 1986 ne glede na razlikujoči se politični prepričanji. Schwarzenegger je namreč republikanec, Shriverjeva pa demokratka. Kljub temu se je zdelo, da je zakon uspešen. Leta 2003 je Shriverjeva moža podprla pri kampanji za prvi guvernerski mandat. Ščitila ga je namreč pred obtožbami, da je ženskar, kar je prispevalo k njegovi poznejši zmagi na volitvah.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375