Zadovoljna.si
Najstarejša članica zasedbe Buranovskije Babuški ima 76 let, najmlajša članica pa 50.

Novice

Putin čestital ruskim babicam

Z.C./STA
28. 05. 2012 11.28
0

Ruski predsednik Vladimir Putin je čestital babuškam iz Buranova, potem ko so si na sobotnem tekmovanju za pesem Evrovizije v azerbajdžanskem Bakuju pripele drugo mesto. Obenem jim je obljubil, da jih bo obiskal tudi v domači vasi, so sporočili iz Kremlja. Zmage na Evroviziji se je sicer veselila švedska predstavnica Loreen z "Euphorio".

Najstarejša članica zasedbe Buranovskije Babuški ima 76 let, najmlajša članica pa 50.
Najstarejša članica zasedbe Buranovskije Babuški ima 76 let, najmlajša članica pa 50.FOTO: Reuters

Vladimir Putin je priznal, da sta ga navdušila talent in zanos, s katerima so babice nastopile na tekmovanju. Po njegovih besedah so s pesmijo "Party for Everybody" (Zabava za vse), ki so jo zapele v udmurtščini, poskrbele za odlično promocijo ruske večkulturnosti. Obenem jim je obljubil, da jih bo kmalu tudi obiskal v domači vasi, saj želi videti, kako tam živijo, predvsem pa se prepričati, ali imajo resnično na voljo zgolj en televizor za celotno vas.

Babuške iz Buranova so se na ruski izbor za pesem Evrovizije prijavile zato, da bi zbrale denar za novo cerkev v svoji vasi. Pojasnile so, da same ne potrebujejo slave in denarja, njihov edini vzrok za prijavo na izbor je zgraditev vaške cerkve. Besedilo za skladbo, ki jo delno izvajajo v angleškem jeziku, delno pa v udmurtijskem narečju, so napisale same.

Šestčlanska zasedba je v Rusiji postala znana s prepevanjem znanih skladb, kot je recimo skladba Yesterday skupine The Beatles v udmurtijščini, in ni prvič nastopila na ruskem izboru za pesem Evrovizije. Leta 2010 so se uvrstile na tretje mesto.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375