Zadovoljna.si
Princ Harry v Afganistanu - 2

Novice

Princ Harry bo služil v Afganistanu

STA
16. 06. 2011 12.03
1

Britanskemu princu Harryju se je izpolnila želja, da bi znova odšel na vojaško služenje v Afganistan. Služenje so mu že odobrili vodilni v britanskih oboroženih silah ter njegova babica, kraljica Elizabeta II, poročata britanska časnika Sun in Mirror.

Ministrstvo za obrambo in rezidenca princa Harryja navedb časnikov nista ne potrdila ne ovrgla, povzema nemška tiskovna agencija dpa. Tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva je dejal, da napotitve vojakov v tujino ne smejo komentirati, medtem ko je tiskovni predstavnik prinčeve rezidence povedal, da je to stvar vojske.

Harry je namreč vojaški pilot, trenutno pa se usposablja na bojnih helikopterjih apache, ki jih uporabljajo v Afganistanu. Ko se bo Harryju leta 2012 izobraževanje končalo, ga bo lahko vojska poslala kamor koli.

26-letni princ Harry je že večkrat dejal, da si kot vojaški pilot želi služiti v Afganistanu. Ko so ga marca vprašali, kaj si želi po končanem izobraževanju, jim je odvrnil, da "je njegov cilj služiti  domovini kot vsi ostali v britanskih oboroženih silah". Kot je še dodal, se ima za zelo srečnega, da lahko vozi helikopter. Posebej pa je navdušen nad apacheji, saj ima občutek, "kot da bi pilotiral robota".

Znova odhaja v Afganistan.
Znova odhaja v Afganistan.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387