Zadovoljna.si
Natalie se je zaradi zdravja svojega prvorojenca odpovedala veganstvu.

Novice

Natalie se je odrekla veganstvu

Z.S.
13. 04. 2011 12.01
2

29-letna Natalie Portman se je zaradi nosečnosti odrekla veganstvu. Z oskarjem nagrajena igralka se je običajni prehrani odpovedala leta 2009, ko je prebrala knjigo Safrana Foera: Eating Animals, zaradi zdravja otroka pa je sklenila, da bo znova začela uživati jajca, mlečne izdelke in po potrebi tudi meso.

Natalie se je zaradi zdravja svojega prvorojenca odpovedala veganstvu.
Natalie se je zaradi zdravja svojega prvorojenca odpovedala veganstvu.FOTO: pacificcoastnews.com

„Pravzaprav sem ob nosečnosti postala bolj vegetarijanka, ker sem čutila, da potrebujem te stvari,“ je Portmanova zaupala v radijskem intervjuju. Igralka je pred nosečnostjo uživala zgolj vegansko hrano, ko pa se je njeno telo začelo spreminjati, je začutila potrebo tudi po drugih proizvodih. „Začela sem poslušati svoje telo, ki je zahtevalo jajca, mlečne proizvode in podobne stvari. Vem, da nekateri ljudje ostanejo vegani, vendar menim, da moraš biti pri tem zelo previden, paziti na raven železa in drugih hranil,“ je svojo odločitev argumentirala temnolaska. „Če ne ješ jajc, potem ne smeš jesti piškotov in tort iz običajnih pekarn, kar postane problem, če je to vse, kar želiš v tem stanju jesti,“ se je pošalila in dodala, da je na začetku svoje nosečnosti oboževala predvsem kumarice.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375