Zadovoljna.si
71-letni modni oblikovalec Roberto Cavalli

Novice

Nagradili Cavallia

Z.S.
10. 01. 2012 12.51
0

V Firencah rojeni modni oblikovalec Roberto Cavalli bo v začetku februarja, v zahvalo za prispevek k boju proti aidsu, prejel nagrado za pogum. Nagrado mu bo podelila organizacija amfAR (fundacija za raziskave na področju aidsa).

71-letni modni oblikovalec Roberto Cavalli
71-letni modni oblikovalec Roberto CavalliFOTO: Reuters

Slavnostna večerja

Nagrada za pogum (Awards of Courage) bo 71-letnemu oblikovalcu podeljena 8. februarja na slavnostni večerji v New Yorku. Prireditev, na kateri se vsako leto zbere množica zvezdniških in drugih vplivnih obrazov iz poslovnega sveta, bo vodila Sarah Jessica Parker, med glavnimi sponzorji pa sta navedena kozmetična hiša MAC in modna hiša Hublot.

Tudi moda lahko prispeva k lepšemu svetu

Cavalli je nagrado sprejel z navdušenjem in poudarkom, da je želel s svojo modo, kljub navidezni nepomembnosti, spremeniti pogled na svet ljudem, ki so zboleli za to smrtonosno boleznijo. "Če naredite nekaj drugačnega, nekaj posebnega in zapeljivega, lahko nekomu spremenite življenje. Vsaka ženska si želi biti zapeljiva in jaz ji lahko slednje omogočim s pravim kosom oblačila." Iskrena zahvala italijanskemu modnemu umetniku je prišla tudi iz ust Kennetha Cola, predsednika organizacije amfAR, ki je prav tako poudaril, da se zaradi ljudi, kot je Cavalli, bližamo svetu brez aidsa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375