Zadovoljna.si
Na Dunaju bo na ogled tudi voščena lutka Michaela Jacksona.

Novice

Na Dunaju bo kmalu na ogled muzej voščenih lutk

STA
18. 03. 2011 13.02
0

V Pratru na Dunaju bo 1. aprila odprt muzej voščenih lutk Madame Tussauds. Na 2000 kvadratnih metrih bo na ogled 65 voščenih lutk avstrijskih in mednarodnih slavnih osebnosti, so danes sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj Compress-PR. Večina lutk je že pripravljenih.

Na Dunaju bo na ogled tudi voščena lutka Michaela Jacksona.
Na Dunaju bo na ogled tudi voščena lutka Michaela Jacksona.FOTO: Reuters
Muzej na Dunaju se bo pridružil mnogim drugim Madame Tussauds muzejem po svetu.
Muzej na Dunaju se bo pridružil mnogim drugim Madame Tussauds muzejem po svetu. FOTO: Reuters

Lutke bodo glede na teme razstavljene na osmih razstavnih otokih. Tematski sklopi bodo zgodovina, glasba, šport, politika in vizionarji. Predstavljeno bo 27 lutk avstrijskih znanih osebnosti, med drugim predsednika Heinza Fischerja, cesarja Franca Jožefa in cesarice Sisi, igralca Arnolda Schwarzeneggerja in psihoanalitika Sigmunda Freuda. Od svetovnih slavnih osebnosti si bo med drugim v voščeni različici mogoče ogledati Angelino Jolie, Michaela Jacksona in Alberta Einsteina.

Osem milijonov vreden projekt

Projekt ureditve muzeja Madame Tussauds na Dunaju je vreden približno osem milijonov evrov. Za ogled razstave bodo odrasli morali odšteti 18,50 evra, otroci pa 14,50 evra. Izdelava ene voščene lutke v naravni velikosti stane 200.000 evrov in traja tudi do štiri mesece. Figuro najprej izdelajo iz gline, nato naredijo odtise in izdelajo voščeni torzo. Poslikava lutke traja pet dni, za implantacijo vsakega lasu posebej pa umetniki porabijo kar 140 delovnih ur.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399