Zadovoljna.si
Princ Naruhito in princesa Masako sta odpovedala udeležbo na poroki princa Williama in Kate.

Novice

Japonski princ Naruhito in njegova žena ostajata doma

STA
18. 03. 2011 14.22
0

Japonski princ Naruhito in njegova žena princesa Masako se ne bosta udeležila poroke britanskega princa Williama in Kate Middleton, je sporočil japonski dvor. Zaradi posledic potresa in cunamija, ki sta 11. marca prizadela Japonsko, sta presodila, da bo bolje, če ostaneta doma.

Princ Naruhito in princesa Masako sta odpovedala udeležbo na poroki princa Williama in Kate.
Princ Naruhito in princesa Masako sta odpovedala udeležbo na poroki princa Williama in Kate.FOTO: Reuters

Predstavnik japonskega cesarskega dvora je zatrdil, da so o odločitvi že obvestili britanski kraljevi dvor. Princ Naruhito in princesa Masako bi se poroke princa Williama, ki bo 29. aprila, morala udeležiti, ker je obisk odpovedal japonski cesarski par. A potres, cunami in jedrska kriza so obisk dogodka onemogočili tudi princu in princesi. 77-letni cesar Akihito je v enem od svojih sicer redkih nagovorov ljudstvu izrazil globoko zaskrbljenost glede poglabljajoče se jedrske krize in dejal, da po potresu in cunamiju moli za varnost ljudi. Priznal je tudi, da japonske pristojne službe še vedno nimajo natančnih podatkov o tem, koliko ljudi je umrlo v dvojni katastrofi 11. marca.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395