28.02.2020
LJ
11° / 0°

Posodi svoj glas junakom iz risank!

Če imaš nekaj igralske žilice, čut za slovenski jezik in se ne bojiš novih izzivov, lahko svoj glas posodiš zabavnim risanim junakom. Za potrebe sinhronizacije namreč iščemo nove, sveže glasove, ki bi risanim junakom pomagali zaživeti tudi v slovenščini.

Kaj sploh je sinhronizacija?

To je posojanje glasu določenemu liku, ki v izvirniku sicer govori v tujem jeziku. Sinhronizacija tako v osnovi risanim junakom omogoči, da spregovorijo v slovenščini, a vse le ni tako preprosto. Sinhronizator namreč ne sme le v mikrofon prebrati prevedenega besedila, ampak se mora znati vživeti v lik, izražati njegova različna razpoloženja in obenem spremljati še sliko. Misliš, da si kos izzivu?

PRIJAVI SE IN POSTANI SINHRONIZATOR!

Če se želiš prijaviti in svoj glas posoditi risanim junakom, moraš opraviti
dve nalogi:

  1. izpolni prijavnico,
  2. predstavi nam svoj glas in preberi del besedila iz risanke. Vse prijave bomo nato podrobno pregledali in najustreznejše kandidate povabili v naslednji krog, na avdicijo v prostore podjetja Pro Plus.

NAVODILA ZA BRANJE

Besedilo predstavlja uvodni del pravljice o Jakcu Mrazu, ki ga bere pripovedovalec. Pri branju moraš biti pozoren predvsem na dejstvo, da je pravljica namenjena najmlajšim, zato jo moraš prebrati, kot da pripoveduješ otrokom.

Pomembno je, da besedilo prebereš na pripovedni način, pri čemer bodi pozoren na interpretacijo vsebine, njeno podajanje, poudarke v besedilu in ločila.

Besedilo pravljice lahko najdeš tukaj.

Posnameš se lahko na katerokoli snemalno napravo in svoj posnetek nato pripneš prijavnici ali pa se posnameš na spletnem snemalniku.