Zanimivosti

Igra Eurojackpot v letu 2012

Ljubljana, 03. 01. 2013 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Loterija Slovenije je lani skupaj z loterijami iz sedmih evropskih držav začela prirejati mednarodno klasično igro na srečo Eurojackpot. Igro je tako mogoče igrati v Nemčiji, Italiji, Španiji, Estoniji, na Danskem, Finskem in Nizozemskem ter v Sloveniji.

V skladu za glavni dobitek je vedno najmanj 10 milijonov evrov.
V skladu za glavni dobitek je vedno najmanj 10 milijonov evrov. FOTO:
V igri Eurojackpot je treba za sodelovanje izbrati pet števil iz množice od 1 do 50 ter dve števili iz množice od 1 do 8. Cena ene kombinacije znaša dva evra, v skladu za glavni dobitek Jackpot pa je vedno najmanj 10 milijonov evrov (zagotovljeni sklad).

Glavni dobitek Jackpot je bil doslej izžreban trikrat, enkrat pa smo skladno s pravili igre v 13. zaporednem žrebanju, ko glavni dobitek ni bil vplačan, njegov sklad prenesli v dobitek 5+1. Takrat je rekordni znesek v igri Eurojackpot, kar 27,5 milijona evrov, prejel igralec, ki je listek vplačal v Nemčiji. Sledi Jackpot, vreden 21,3 milijona evrov (vplačan na Danskem), nato Jackpot, vreden 19,5 milijona evrov in Jackpot, vreden 11,3 milijona evrov – oba sta bila vplačana v Nemčiji.

Žrebanja igre Eurojackpot potekajo vsak petek zvečer v Helsinskih na Finskem. Prenose žrebanj lahko spremljate vsak petek okoli 23. ure na POP TV.

V letu 2012 smo v Sloveniji v igri Eurojackpot izplačali več kot 300.000 dobitkov v skupni vrednosti nekaj manj kot 3,3 milijona evrov. Rekordni dobitek je dobitek 5: 192.570,40 evrov je 29. junija prejel igralec, ki je listek vplačal na BS Petrol v Ljutomeru. Dobitek 5 je bil vplačan še enkrat, in sicer je 42.071,00 evrov 20. julija prejel igralec, ki je listek vplačal na prodajnem mestu Loterije Slovenije na Ravnah na Koroškem.

Glavni dobitek Jackpot je bil doslej izžreban trikrat.
Glavni dobitek Jackpot je bil doslej izžreban trikrat. FOTO: POP TV
V skladu za glavni dobitek se je nabralo že 23 milijonov evrov! Prvo žrebanje letos bo 4. januarja in mogoče čaka sreča prav vas...

Loterija Slovenije sprejema vplačila za tekoče žrebanje do petka do 18. ure. Eurojackpot lahko vplačate na vseh prodajnih mestih Loterije Slovenije, na Petrolovih bencinskih servisih in v enotah Pošte Slovenije, registrirani uporabniki pa tudi prek spleta na www.eloterija.si.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.