Zanimivosti

VIDEO: Šport in zabava s stilom – Rolka 2013!

Kranj, 21. 08. 2013 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Retro je spet IN. Prireditev Rolka 2013 pa je združitev športa in zabave. In to s stilom. Tekmovanje z rolkami ter "longboardi" z druženjem v retro slogu bo 24. avgusta v Kranju potekalo od 13. ure.

Prireditev Rolka 2013 je združitev športa in zabave s pridihom retro sloga.
Prireditev Rolka 2013 je združitev športa in zabave s pridihom retro sloga. FOTO: Tiln Hobič

Pomanjkanje tovrstnega dogajanja in veliko zanimanje za tovrstne izkušnje sta bila za multimedijsko ekipo Hude Shoezz  izziv – sestaviti dogodek, ki ustreza zgornjim značilnostim, in rodila se je Rolka. Atraktivno tekmovanje z rolkami ter "longboardi" in urbano mesto za druženje na prostem sta glavna elementa, ki sestavljata dogajanje, ki bo v soboto, 24. avgusta, v Kranju.

Vrnili se bomo v čas brezskrbnega druženja in zabave. Kalifornija, piše se leto 1950, ko skupina lokalnih surferjev ugotovi, da je mogoče deskati tudi po betonskih valovih. Rodi se "longboard" oz. rolka in kmalu postane tako priljubljena, da se razširi po ZDA in nato po celem svetu.

24. avgusta se bo v Kranju dogajalo – na koleščkih!
24. avgusta se bo v Kranju dogajalo – na koleščkih! FOTO: Organizator

Proga bo potekala na cesti z zelo rahlim naklonom mimo Prešernovega gaja v Kranju, končala pa se bo pred Delavskim domom. Na njej se bo pomerilo predvidoma 15 ekip iz cele Slovenije, pokazale pa bodo spretnosti v slalomu ter spretnosti v ravnotežju. Dogajanje se bo začelo ob 13.00, končalo pa pozno ponoči. Za glasbeno podlago bodo poskrbeli JAMirko (RDYO), Mique (Multipraktik), Alpha Male (Hude Shoezz) ter Feenc in IvanHoe (Driskoteka). Dogodek bo povezoval Dalaj Eegol, širši javnosti bolje poznan kot Ali En, v zadnjem času pa kot Recycleman. Nad tekmovalci bo bedela žirija, ki jo bodo sestavljali Ula Furlan, Toni Cahunek ter pevec skupine The Tide Tomaž Štular, ki bo na koncu izbrala tudi zmagovalce.

Urbano mesto za druženje

Prostor za druženje bo postavljen v ciljni areni za Delavskim domom v Kranju. Urejen bo v skladu z rdečo nitjo, ki povezuje celoten dogodek. Ponudila bo prostor za klepet ob dobri glasbi iz gramofonov priznanih slovenskih DJ-jev, opremljena bo s ponovno vedno bolj popularnim "slacklinom" (hoja po vrvi), osvežitev pa bodo primarno osvežilne brezalkoholne pijače. Obiskovalci ter mimoidoči bodo svojo srečo lahko preizkusili na tomboli z bogatimi nagradami, ki jih bodo med drugim prispevali tudi kranjski ustvarjalci odličnih oblačil ter uporabnih malenkosti – s stilom.

Oglejte si napovednik!

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prava resni.ca
21. 08. 2013 15.40
+4
tega se v kranju manjka, koncno!!