Zanimivosti

Top turistične destinacije za leto 2012

New York, 08. 11. 2011 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priznani ameriški turistični vodnik Frommer's je objavil tradicionalni seznam turističnih destinacij, ki ponujajo najugodnejše razmerje med kakovostjo in ceno. Bi odšli namesto na Hrvaško v Albanijo?

Pri Frommersu so za naj destinacijo leta 2012 izbrali kanadski zaliv Fundy. Ta jih je navdušil s svojo osupljivo pokrajino, veličastnimi klifi in razgibano obalo, ki nudi dom milijonom ptic in kar dvanajstim vrstam kitov. V kanadskem koščku raja naj bi uživali tako tisti, ki si želijo preživeti aktivne počitnice, kot tudi tisti, ki bi si radi le odpočili v objemu čudovite narave.

Kanadski zaliv Fundy
Kanadski zaliv Fundy FOTO: Frommer's

Ostale top destinacije leta 2012

Zalivu Fundy na lestvici sledijo libanonska prestolnica Bejrut, kitajsko mesto Chongqing, karibski otok Curacao, Fukuoka na Japonskem, Gana, očarljivo špansko mestece Girona, Greenwich v Londonu, Kansas City v ameriški zvezni državi Missouri ter mehiški polotok Yucatan.

Cenovno najugodnejša dežela za počitnice je po mnenju vodnika Frommer's Albanija.
Cenovno najugodnejša dežela za počitnice je po mnenju vodnika Frommer's Albanija. FOTO: Reuters

Bi tudi vi počitnice na Hrvaškem zamenjali za počitnice v Albaniji?

Poleg lestvice top destinacij so izbrali tudi naj destinacije po različnih kategorijah. Tako je recimo kot najboljši kraj za avanturiste razglašen Moab v ameriški zvezni državi Utah, kot najboljše mesto za dopust Chicago, kot naj destinacija za ljubitelje dobre hrane in pijače perujska prestolnica Lima in kot cenovno najugodnejša dežela za počitnice Albanija. Tu pa so stopili na žulj Hrvatom, a ne le zato, ker se Hrvaška tokrat sploh ni znašla med najboljšimi, temveč tudi zato, ker so v vodniku zapisali, da se Albanija lahko pohvali s prav takšnimi naravnimi lepotami in čudovitimi plažami kot Hrvaška, s tem, da lahko ob albanski obali turisti uživajo v veliko manjši gneči in za precej manj denarja kot na Hrvaškem.

Ne glede na to, katera je tvoja najljubša destinacija, si lahko najugodnejšo ponudbo za počitnice ali potovanje poiščite s pomočjo iskalnika GOhq, kjer so na enem mestu zbrane ponudbe vseh večjih turističnih agencij, organizatorjev potovanj in ponudnikov namestitev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Heinekenx
09. 11. 2011 09.52
Povsod bolje kot na hrvaško.
cockroach
09. 11. 2011 04.56
kjer je miljone ptic... posledicno si lepo posran
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
08. 11. 2011 22.16
ZIVLJENJE JE PRECUDOVITO PREZIVIMO GA POSLEDNJE LETO Z NAJLEPSIMI LEPOTAMI MATERE ZEMLJE IN RADI SE IMEJMO
Hrvat2
08. 11. 2011 22.09
Slovenija pa na tej lestvici ni nikoli bila in nikolli ne bo? :))))))
dartford
08. 11. 2011 20.32
itak da je boljš it v Albanijo !!!!
Carantanian
08. 11. 2011 19.43
Če pa so to oni napisali, pol pa jim je že za verjeti.
pumpica
08. 11. 2011 18.52
Albanija rocks. res je, da nimajo kimunale in je vse polno smetja, ampak je vseeno super. nekatere plaže so res kot mini karibi, moraš najti neturistična kopališča, folk je prijazen in skromen, sobe so poceni, čiste, hrana ni slaba in zelo poceni. zelo zanimiva državica, ki pa seveda ni za vsakega, sploh za take, ki so polni predsodkov in nestrpnosti.
cheyenne
08. 11. 2011 18.35
skupina mojih prijateljev je lani odšla v albanijo, zatem ko so prebrali ogromno takih priporočil in videli na stotine (retuširanih) slik, kjer albanska obala zgleda bolj podobna karibom-ko pa so prišla tja, so ugotovili da gre za tako umazane plaže, da se normalen človek dejansko ne more sprostiti in uživati-v večini krajev tam sploh nimajo urejenega komunalnega odvoza odpadkov, zato jih domačini ter turisti med drugim kopičijo kar po plažah!