Zanimivosti

Napovedi vedeževalcev: Kaj nas čaka v letu 2011?

Ljubljana, 27. 12. 2010 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Vedeževalca Karin in Blaž pravita, da bo leto 2011 prineslo pomemben napredek v medicini, a načeloma ne bo boljše od leta 2010. Čakajo nas novi teroristični napadi, med naravnimi katastrofami pa bodo največ preglavic povzročali potresi.

Da leto 2011 prinaša nekaj več negativnih stvari kot leto 2010, nam je dal slutiti že pogovor z vedeževalcem Danijelom Šmidom Danyjem, ki je dejal, da ni želel pripraviti letne napovedi, saj bo novo leto precej temačno. Več odgovorov je bila pripravljena dati znana vedeževalka Karin, letos pa je svoja videnja z nami prvič delil tudi vedeževalec Blaž.

Kaj bo prineslo leto 2011?

Vedeževalka Karin pravi, da leto 2011 ne bo boljše od leta, ki se izteka. "Vse tiste stvari, ki so še vedno napihnjene, bodo v prvi polovici počile," je prepričana Karin. Tudi vedeževalec Blaž nima neke optimistične splošne napovedi za leto 2011, saj pravi, da bo to temačno leto, ki bo slabše od letošnjega. Blaž izpostavlja, da bo leto slabo za italijansko vlado, svet zvezdnikov pa bo zaznamovala nesreča slavne osebe.

A Karin dodaja, da vse le ni tako negativno. Marsikomu bo namreč v letu 2011 na samostojni poti uspel preboj. Povezovanje s tujino se bo pokazalo kot dobro, potrebno pa bo več poguma, da se stvari premaknejo z mrtve točke. "Vem, da bo marsikdo rekel, kam naj se premakne, če pa je vse gnilo … A v vsaki gnilobi se najde nekaj dobrega in tudi tokrat ne bo nič drugače," je dejala Karin.

2011
2011 FOTO: Reuters

Pomemben napredek v medicini

Nekaj pozitivnega se bo zgodilo v medicini. "Medicina napreduje pri razvoju neozdravljivih bolezenskih stanj in prav v letu 2011 bodo uspeli v tem segmentu," je dejala Karin. Tudi Blaž napoveduje, da bodo raziskave v novem letu, točneje marca in aprila, pripeljale do nekih novih ugotovitev.

Karin sicer svari pred bakterijami, ki se bodo dotikale predvsem področja želodca, prebavil in podobno. "Tukaj bodo težave," je opozorila Karin.

Tla se bodo tresla

Finančna pomoč

Karin napoveduje, da bodo tri evropske države potrebovale finančno pomoč, ena med njimi zelo kmalu. Blaž pa vidi, da bosta tovrstno pomoč potrebovali še dve državi.

Tudi leta 2011 bodo svet zaznamovale naravne katastrofe. "Predvsem se obeta več potresov kot letos, tudi v Sloveniji," je napovedala Karin. Tudi Blaž vidi, da bo leto 2011 polno naravnih nesreč. Pravi, da bodo najbolj prizadete otoške države in države tretjega sveta, medtem ko bo Slovenija po njegovem mnenju na varnem.

Novi teroristični napadi

Po mnenju naših sogovornikov nas čakajo tudi novi teroristični napadi. Karin je precej konkretna: "Dva v Evropi, pet v svetu. Povzročili bodo kaos." Blaž pa poleg terorističnih napadov opozarja še na upore in proteste, ki bodo potekali tako v Evropi kot tudi v Aziji in Južni Ameriki.

Čaka nas nova vojna

Med Severno in Južno Korejo se bodo zadeve zaostrovale. "Zelo nemirno obdobje bo že spomladi 2011," je dejala Karin, Blaž pa je dodal, da se bodo v vse skupaj vmešala tudi druga politična polja. "Vojna bo kmalu," je prepričan Blaž.

Severna Koreja
Severna Koreja FOTO: Reuters

Kaj bo novo leto prineslo našim politikom?

Brezposelnost

Karin pravi, da bo brezposelnost vse tja do septembra oziroma oktobra v porastu, medtem ko Blaž meni, da brezposelnost v letu 2011 ne bo tako hud problem.

Karin je že za leto 2010 opozorila, da mora premier Borut Pahor paziti na ljudi, ki ga obkrožajo, in enako mu svetuje tudi za leto 2011. Blaž pravi, da bosta za Pahorjevo vlado izjemno kritična meseca april in maj. Glede morebitnih predčasnih volitev Karin pravi, da se mora zgoditi mesec april, da bi se predčasne volitve lahko pokazale za realne, medtem ko Blaž čuti, da se bodo uresničile zahteve Janeza Janše za predčasne volitve.

Blaž sicer dodaja, da bo eden najbolj priljubljenih politikov v letu 2011 Gregor Virant. Podpora Pahorju bo nihala, vedno večjo podporo pa bo dobival Janša.

Očitno bodo Pahorjevo vlado še naprej pestili odstopi, saj tako Karin kot Blaž vidita nove odstope ministrov. "V letu 2011 bosta odstopila več kot dva ministra," je prepričana Karin. 

Več uspeha vladi Blaž napoveduje pri pokojninski reformi, ki naj bi jo vlada uspela uveljaviti. A Karin se ne strinja in pravi, da nov zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ne bo sprejet. "Vlada bo morala popustiti v dveh točkah pogajanj," pravi Karin.

Vedeževalka Karin
Vedeževalka Karin FOTO:

Nove afere

"Zanimivo, koliko zgodb bo priplavalo na površje," pravi Karin in dodaja, da bodo z aferami prepleteni zavarovalniški, gradbeniški in bančni svetovi. 

Blaž vidi, da se bo že v začetku leta zgodil velik "bum", saj se bodo od januarja do marca v politiki dogajale težke stvari, vse skupaj pa se bo do konca leta umirilo. "Vidi se ljubezenska afera oziroma neka tiha romanca," pravi Blaž.

Športni uspehi

V letu 2011 se bo nadaljeval vzpon individualnih športov, je prepričana Karin. "Uspehi v zimskih panogah bodo zares dobri, čeprav pri skakalcih zaenkrat ne kaže na to, a se bo tudi pri njih kolo obrnilo," pravi Karin, ki pa večjih uspehov ne vidi. Vedeževalec Blaž poudarja, da bo prevladovala Tina Maze.

Kakšna je napoved za 24ur.com?

Karin vidi, da se naši spletni strani obeta nekaj sprememb, saj bomo sledili novim trendom in s tem tudi zahtevam trga. "Vsekakor boste še vedno prvi," je dejala. Blaž za naše televizijske kolege vidi pridobivanje spretnosti in znanja na določenem področju ter izjemne rezultate.

Kaj svetujeta Slovencem?

Vedeževalec Blaž
Vedeževalec Blaž FOTO:

Karin sicer pravi, da je svetovati ljudem na splošno sila nehvaležno, saj ima vsak svojo zgodbo, želje in pričakovanja. Vendar je prepričana, da je prišel čas za spremembe, za nove korake naprej, za obilico poguma pri odločitvah, ki spreminjajo vsakdanjik. "In če ima sosed nov avto, ne pomeni, da je boljši, le ob pravem času je bil na pravem mestu," pravi Karin, ki dodaja, da je od posameznika odvisno, kako bo znal stvari obrniti sebi v prid.

Blaž pravi, da se ljudem ni treba spreminjati, je pa leto 2011 prelomnica, ko se bomo morali navaditi na nove politične spremembe. "Naslednja večja prelomnica bo v letu 2014," še napoveduje Blaž.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (140)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Max_Headroom
01. 01. 2012 18.47
Vreme bo žalovalo, temni oblaki bodo prekrili sonce, ptiči bodo leteli v jatah in nemo obsedeli na žicah, naletaval bo tudi sneg. Vse to zaradi posmeha sosedov, čas je, da se jim upremo, zasedemo svojo stran meje in jih grdo gledamo, s čimer jim bomo pokazali svojo visoko moralno držo in gnus nad njihovimi dejanji ter sporočili. Če nam bo usoda naklonjena, bomo do jeseni porinili vse do Milana, Schwarzwaldskih gradov, Bukarešte in Paga.
moster
01. 01. 2012 12.37
+2
NAJBRŽ NA POPU,NAPOVEDUJEJO VREME! MED DRUGIM!
variolog
28. 12. 2010 13.04
Živi in zdravi mi bili,ter doživeli,kajti drugače je vse brez smisla.
mladi_cetnik
28. 12. 2010 12.35
baje bo murko zaključil svojo bogato kariero, z enim megakoncertom, naketerem bodo stožice pokale po šivih, in prenos bo potekal v 165 držav, cel svet bo jokal zarad tega...
pikolina88
28. 12. 2010 10.45
meni je čist popolnoma vseen kaj se bo zgodilo Pahorju in njemu podobnim....skrbi me za vse nas....kaj bo z nami,kako bomo živeli....tisti so si dost nakradli, da bodo preživeli....
Brane Luka
28. 12. 2010 10.32
Malo prebrat statistike , pa potresi se dogajajo in se bodo že tisoče let , to je navaden nateg za lastno dobrobit pa TAKŠNI VEDEŽEVALCI , NAVADNI PREVARANTI !
mjolnir
28. 12. 2010 10.00
daj-daj Taki ki imajo nek ESP, še sam poznam eno žensko, ne morejo vedeževati! Lahko kvečjemu kaj vedo o trenutnem stanju, ali naslednjem trenutku, pa še to je tak preblisk in taki nikakor ne morejo tega uporabiti v komercialne namene, preprosto je neuporabno.
Dante123
28. 12. 2010 09.33
+1
blaž in karin čestitke zadela sta v polno samo ljudje določeni tega nočejo razumet
Dante123
28. 12. 2010 09.22
hvala karin in blaž sta enktatna ne vem pa kam vaju lahko pokličem
agram
28. 12. 2010 09.18
za to pa ne rabim vedežavalca..vpogled v statistiko bo dovolj :/
daj-daj
28. 12. 2010 09.15
Je pa res: večja bo kriza, več bodo oni imeli dela, več denarja itd. Za svoj standard so poskrbeli z izkoriščanjem ljudi, ki imajo že tako malo in iščejo upanje pri takšnih izkoriščevalcih. V času socializma je bilo služenje denarja z vedeževanjem prepovedano, prepovedani so bili razno razni izkoriščevalski šarlatani in nič ne bi bilo narobe, če bi to bilo prepovedano tudi zdaj. Prostitucija je prepovedana, pa plačnik dobi kar je plačal in to je pošteno. Pri vedeževalcih pa ljudje dajo denar za meglo.
daj-daj
28. 12. 2010 08.41
+1
Prvi kiks za 2010: arbitražni sporazum naj ne bi bil sprejet 2. kiks 2010: brezposelnost se bo zmanjšala 3. kiks 2010: napovedala sta poplave, ampak popolnoma druge termine ( napoveš poplave ali točo in sigurno se to nekje zgodi - za to ne rabiš biti vedeževalec) 4. kiks: gripa bo spet udarila ( gripa je bila, a ne v tolikšni meri kot 2009) 5. kiks: velika afera v zdravstvu (bilo je veliko afer, v zdravstvu pa velike afere ni bilo) To je samo nekaj njunih kiksov za leto 2010- pa še to sta napovedovala na splošno. Za 2011 so njune napovedi približno enakega pomena: napovedujeta na splošno, konkretnega nič. Se vidi, da sta naučena vedeževalca in povesta vsakega po malo in se nato po prsih tolčeta, o napakah pa sta tiho. Če že iščete napovedi vedeževalcev poiščite nekoga, ki to ne dela samo zaradi denarja ampak zato, ker misli, da res nekaj vidi in čuti. To pa nikakor niso naši številni vedeževalci, ki so se naučili govoriti o vedeževanju. Upam, da jima teh napovedi niste plačali, kajti sicer se vam za naslednje leto javim kot kandidatka za napovedi. Verjemite, da bom tudi jaz od desetih napovedi vsaj tri napovedala pravilno.
dusan61
28. 12. 2010 04.46
jake napovedi teh veleumov to ve vsak otrok kaj vi napovedujete malo bol konkretno pa noben ne pametuje
mjolnir
28. 12. 2010 01.57
Maddy Strinjam se! Ni razlike med vedeževalci in politiki, mislim da nas nakladanja politikov opeharijo dosti bolj kot ta"vedeževanja" . Poleg tega, pri politikih nimamo izbire, peharijo nas če hočemo ali ne, pri vedeževalcih si je vsak SAM kriv če je tak naivnež da jim plačuje za "prerokbe"
mjolnir
28. 12. 2010 01.54
Vedeževanje sodi me tiste ne tako maloštevilne zakonite prevare! Za napačno reklamo te že lohk križajo, tile pa prodajajo neuiumnosti za masten denar, pa je vse OK.
mjolnir
28. 12. 2010 01.29
Napovedujem da se bo leto 2011 končalo 31 decembra ob polnoiči!
Šalabajsi
28. 12. 2010 01.24
Jaz pravim da bo bencin dogural do 2 EUR/L in da bomo množično kupovali WD40 da bomo stare bicikle usposobili.
tooomuch
28. 12. 2010 00.30
In takili služijo denar s takšnim nakladanjem!!?? Raje naj grejo delat!! Še otroci v vrtcu imajo več pameti
curse
28. 12. 2010 00.26
hehehe,ja js tud neki vem!!!ajde kontaktirajte me da vam šlogam.... vem da moja kolegica bo v letu 2011 rodila v mesecu juniju.da bo moja babica letos dopolnila 83 let.da sosedje prodajajo hišo................................................. naj ostane skrivnost
elvid
27. 12. 2010 22.07
Aj ne nakladajte !!! Če ste tok dobri napovejte 7 pravih številk na lotu?? Al pa tri dobitna para za stave!!