Zanimivosti

2012 – Se že začenja konec sveta?

Ljubljana, 05. 10. 2009 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Še nikoli prej v zgodovini ni bil nek določen datum tako pomemben in obenem strašljiv. Leto 2012 je leto globalne katastrofe, ki naj bi uničila človeštvo … Se katastrofa že počasi začenja?

Po koledarju Majev smo trenutno v obdobju zadnje, pete ere. Naša era bo videla svoj konec točno 21. decembra 2012 in kot velja za vse prejšnje, bo tudi ta v znamenju hudih podnebnih in okoljskih sprememb, ki bodo posledica zamenjave zemeljskega magnetnega pola … Kar pa je posledica premika zemeljske osi.
Po koledarju Majev smo trenutno v obdobju zadnje, pete ere. Naša era bo videla svoj konec točno 21. decembra 2012 in kot velja za vse prejšnje, bo tudi ta v znamenju hudih podnebnih in okoljskih sprememb, ki bodo posledica zamenjave zemeljskega magnetnega pola … Kar pa je posledica premika zemeljske osi. FOTO:
21. december 2012 je datum, ki nekatere že sedaj spravlja v obup, spet druge pa polni s pozitivno energijo in navdušenjem, da se bo ta svet, ki je materialistično naravnan, končno spremenil.
Ta datum je povezan s katastrofalnimi zgodbami, ki se bodo po mnenju nekaterih kmalu uresničile. Scenarij pravzaprav sploh ni nov, saj se že skoraj vse prerokbe o koncu sveta vrtijo okoli raznoraznih katastrof.

Končno dejanje pa bo to, da človeštvo najde univerzalno ravnotežje tako, da bodo dejanja v perfektni harmoniji s kozmičnimi ritmi.

Zakaj se tega datuma tako bojimo? Je kaj resnice v napovedi te zadnje apokalipse?

Kaj naj bi se zgodilo?

Na to vprašanje ni pravega odgovora. Edina stvar, ki je gotova, je ta, da apokalipsa 2012 ne bo prva, ki je udarila Zemljo.
Napovedi o koncu sveta so se v zgodovini redno pojavljale … Kar pa je najbolj zanimivo, je nedvomno to, da so si te napovedi o katastrofalnih ognjenih kroglah, potresih, vojnah in epidemijah med seboj zelo podobne.

Nekateri si konec Zemlje zamišljajo tako, kot je na tej računalniško narejeni sliki.
Nekateri si konec Zemlje zamišljajo tako, kot je na tej računalniško narejeni sliki. FOTO:
Ena od napovedi o koncu sveta trdi:

Pred katastrofo bo Zemlja tri dni zavita v popolno temo in 21. 12. 2012 je dan, ko naj bi se rotacija Zemlje ustavila za točno 72 ur in potem naj bi se Zemlja začela vrteti v nasprotno smer. Posledice teh 72 ur mirovanja so seveda številne – kot prvo velja omeniti inverzijo magnetnega polja, ki ji sledijo klimatske in seizmološke anomalije.

So se te katastrofe že začele? Se bodo te spremembe, ki bodo kulminirale 21.12. 2012, dogajale postopoma ali se bo vse skupaj zgodilo v enem samem dnevu?

Neverjeten konec sveta

To, da bo Zemlja eksplodirala, se zdrobila, izginila ali kaj podobnega, je seveda precej neverjetno … Pojem konec sveta si torej lahko razlagamo tudi drugače: konec takšnega sveta, kot ga sedaj poznamo – predvsem kar se tiče tehnološkega razvoja.

Zemlja je vedno počasnejša

Zemlja naj bi začela z upočasnjenim vrtenjem okoli svoje osi že v 60. letih 18. stoletja … Če to drži, se bo nekega dne Zemlja popolnoma ustavila. Nekateri neodvisni znanstveniki, ki so od julija 2004 do julija 2005 opravili meritev te rotacije, naj bi ugotovili, da je Zemlja upočasnila svoje vrtenje za cele tri minute. Od julija 2005 do julija 2006 pa se je Zemlja upočasnila za celih pet minut. To pomeni, da čas upočasnitve raste.

Zgodovinar Immanuel Velikovsky je napovedal, da nas čaka hudo katastrofalno obdobje. Se je že začelo?
Zgodovinar Immanuel Velikovsky je napovedal, da nas čaka hudo katastrofalno obdobje. Se je že začelo? FOTO:
Zgodovinar Immanuel Velikovsky je zapisal, da bo celotno Zemljo stresel močan potres, hurikani bodo pometali z vsem, kar je na njej, vse vode se bodo dvignile, temperatura bo tako zrasla, da se bo vse stopilo … Ta scenarij torej predvideva konec življenja na Zemlji, dogodek, ki se lahko mnogim zdi kot navadna znanstvenofantastična fikcija, ampak je pravzaprav nekaj, kar se je v preteklosti že gotovo pripetilo. Čeprav se nam te hipoteze o katastrofah lahko zdaj zdijo neverjetne, so to naravni dogodki, ki nam dokazujejo, kako močno je vesolje in kako majhen je v človek. To je le še en dokaz, da je človek v primerjavi z naravo popolnoma nemočen.

Ves sončni sistem se premika. Koledar Majev ima 25.625 let in ne 365 dni … Torej je to galaktično leto in ne zemeljsko. Sonce in vsi njegovi planeti se premikajo v ciklih. Naše obdobje je čas sovraštva in strahu, ki se bo moralo končati.
Kdo je Majem posredoval znanje?

Kako pa so lahko Maji, ki so živeli pred tisočletji, predvideli konec civilizacije? Njihovo 'veliko štetje' je snovalo na zvezdah in planetih – čas so razdelili na cikluse, ki so se začeli z rojstvom Venere.
Vsak ciklus je za Maje dolg 1.872.000 dni. Ciklus, v katerem živimo sedaj, se je začel 13. avgusta 3114 pred našim štetjem in se bo zaključil 21. decembra 2012 po našem štetju. Ko se bo ta ciklus končal, se bo zaključil tudi svet, takšen, kakršnega poznamo.
Maji so našteli pet kozmičnih er, vsaka je v povezavi z določeno civilizacijo.
Nekateri poznavalci si to razlagajo tako: 1 civilizacija, ki jo je uničila voda, naj bi bila tista iz Atlantide. Vse katastrofe, ki zaznamujejo konec določene ere, so v povezavi z inverzijo zemeljskega magnetnega polja, ki je posledica premika Zemljine osi … Ta preobrat se bo ponovil leta 2012.

Nekateri znanstveniki sicer trdijo, da koledar, ki bi bil lahko za nas tako pomemben, pravzaprav ni delo Majev, temveč naj bi ga ti prevzeli od Toltekov. Kdo pa je njim posredoval to znanje? Ta koledar je namreč zelo natančen, saj so že okoli leta 3000 pred našim štetjem predvideli sončni mrk, ki se je zgodil 11. avgusta 1999 … Sicer niso bili ravno točni, saj so zamudili 'celih' 33 sekund.

Nekateri leta 2012 pričakujejo katastrofe, drugi konec Zemlje, tretji pa vidijo v tem datumu nekaj pozitivnega, ko bo negativna energija pustila prostor pozitivni in ko bomo vsi začeli živeti na drugačen način, veliko manj materialistično usmerjen.

Kamen sonca

Kamen sonca je narejen iz treh cikličnih koledarjev: verski koledar (270 dni), sončni koledar (365 dni in ki je razdeljen na 18 mesecev) … Najbolj pomemben pa je seveda zadnji koledar. Prva dva sta ciklična, zadnji pa je linearen in se začne ter zaključi – temu koledarju so Maji rekli Dolgo štetje, konča pa se točno 21. 12. 2012. Zakaj so se Maji odločili, da bo ta datum zadnji dan v njihovem koledarju?

Sonce
Sonce FOTO:

Sončni maksimum

Na ta dan bo tudi aktivnost sonca zelo močna – to ni predvidevanje, to je znanstveno dejstvo. Zadnji sončni ciklus je bil leta 2001 … Ta se ponavlja vsakih 11 let in točno 21.12. 2012 bo sonce spet v maksimalni aktivnosti. Flare (sončne eksplozije) so sončni delci, ki se lahko nevarno približajo tudi Zemlji. Leta 1989 je bila ravno ta povečana sončna aktivnost kriva za velik izpad električne energije v Severni Ameriki. Nekateri znanstveniki, ki preučujejo te sončne eksplozije, trdijo, da so predvidevanja o koncu sveta nesmiselno paničarjenje, saj dejansko ta sončna aktivnost lahko škoduje le satelitom, ki krožijo okoli Zemlje in največ, kar se bo lahko zgodilo na Zemlji, so razni električni izpadi. Na vprašanje, ali lahko sonce producira za Zemljo uničujoči 'flare', večina znanstvenikov odgovori kratko in jedrnato: Ne.

Danes so magnetna polja sonca in Zemlje stabilna. Leta 2012 pa naj bi se zgodilo nekaj uničujočega – sončni magnetni pol bo začel k sebi vleči zemeljskega – posledice naj bi bile seveda katastrofalne.

So se katastrofe že začele? Italijo je hud potres stresel že aprila letos in do danes se tla v mestu Aquila niso še popolnoma umirila.
So se katastrofe že začele? Italijo je hud potres stresel že aprila letos in do danes se tla v mestu Aquila niso še popolnoma umirila. FOTO:

Je katastrofa že v teku?

Že danes se dogajajo katastrofe, o katerih so Maji pisali pred tisočletji … Potresi, cunamiji, vojne, poplave, globalno segrevanje … Vulkani se prebujajo kar eden za drugim. Se že uresničujejo temačne napovedi? Dejstvo je, da sodobna civilizacija sama uničuje naravno harmonijo in da ni treba dešifrirati koledar Majev, da nam postane jasno, da se nekaj negativnega dogaja.
 

Režiser Roland Emmerich je v filmu 2012 poskrbel za grozljive katastrofalne prizore.
Režiser Roland Emmerich je v filmu 2012 poskrbel za grozljive katastrofalne prizore. FOTO:

Film 2012

Mojster apokaliptičnih filmov je novo uničenje človeštva našel v starodavnem majevskem koledarju, po katerem nas konec sveta čaka leta 2012. Tem napovedim ne verjame niti pisec znanstvene fantastike Jackson, toda ko napoči usodni dan, se odvije niz nepopisnih katastrof, ki vse kraje na Zemlji spremenijo v peklensko pogubo. Da bi rešil sebe in družino, poskuša Jackson na vse načine ubežati grozljivim silam sodnega dne, toda spektakularno in popolno uničenje se zdi neizbežno. Scenarij tega filma je delo Rolanda Emmerich in Haralda Kloserja. Glavni igralci filma, ki bo prišel na naša velika platna, so: John Cusack, Woody Harrelson, Thandie Newton, Amanda Peet, Danny Glover, Chiwetel Ejiofor, George Segal

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (557)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

justff991
10. 04. 2011 21.30
+2
no pišuka, če bo res 2012 konc sveta, pol pa res nam mela velik od življenja ... več kot polovico bi ga preživela v šoli .. ti šment, no.
bicikl1961
06. 04. 2011 13.51
-3
Maji niso bli butast seveda...ampak so pa nekje na poti v napredno družbo zabluzl kot vse juam. civilizacije. Živel so v kameni dobi in obredno klal ljudi, veliko ljudi. Takim verjet, ne ga srat. Ajd
Tone 12345
05. 04. 2011 21.16
+1
konc zemlje bo čez 3miljarde let,pa nič prej
Tone 12345
05. 04. 2011 21.14
+2
zmaga je naša ldje gotovi ste hitr dam
Tone 12345
05. 04. 2011 21.14
zmaga je naša
makki-2
05. 04. 2011 19.13
+1
Kaj če bo konec ,itak več ni kaj zanimljivega na ovem planetu,,,,,
skorsemzmagu
15. 03. 2011 07.20
+1
eh to je blo napovedan že 10x najmanj (tud od najboljših prerokovalcev) pa se ni nič zgodil !!! takšno vlko stvar nemore napovedati nihče !!
kokice_njam
14. 03. 2011 23.35
+3
a niso že 10 let nazaj govrili da bo konc sveta? a mal odlašjo?? če so tako prepričani o tem pa naj vsem povišajo plače pa uživimo dokleer ne bo usega skup konc!
skorsemzmagu
14. 03. 2011 16.18
+0
haha teti maji so si pa to kr neki namislal ... Mogoč so si določl datum kdaj se bodo obesl in bodo izginal... Vsekakor pa ni mogoče da bo zemlja šla v pogubo vsaj še nekaj miljonov let ne...(upam) Verjemte če bi blo tole res bi že amerika in use države sveta skupi delate kake rakete al pa kej ne pa da sam neki odkrivajo jst vam povem napit se ga grem če nebo konc sveta :D
.ajetaM
14. 03. 2011 15.52
+2
Jaz rečem: NE SKLEPAJTE PREHITRO! na en način rečeš: MA KAJ SI ZMIŠLJUJEJO NEKAJ ZA BREZVEZE na en način pa lahko rečemo...vse možno se dogaja..velika možnost je, da se bo zgodilo da bomo umrli v trenutku sekunde...nebom zaj nekaj govorila..ampak pomislite...kakšne katastrofe se dogajajo po svetu...in sami smo si krivi za VSE!
sharkboy
13. 03. 2011 18.54
+3
eni tukaj tako pišete kot da vi natančno veste kaj se bo zgodilo... dejstvo je da bomo izvedeli šele 21.12.2012
Miha Piha 1
27. 02. 2011 13.56
+5
TO SAM GOVORIJO SAM DA DOBIJO IZ NIČESA DENAR DRUZGA NE ZNAJO KOT TO DA LJUDI STRAŠIJO
Vanja_X3
23. 02. 2011 18.05
+8
ja in kaj bo potem... piše, da se bo zemlja vrtela v kontra smeri, torej bomo mi hodili vzvratno ali kaj?
Dady Xz
27. 07. 2012 02.27
Maja Majchi
02. 02. 2011 18.53
mawsy79 članek je bil napisan 05.10.2009
Mawsyy
01. 02. 2011 21.31
+2
Citiram: "So se katastrofe že začele? Italijo je hud potres stresel že aprila letos in do danes se tla v mestu Aquila niso še popolnoma umirila." Am... a sem edina, k ji tle nekaj ne stima? :)
super_man
01. 02. 2011 16.16
+0
Haha, T_One, nisi resen. "kar bi uničilo linearni čas planeta in vseh predmetov v bližini 150 milijonov kilometrov, ali pa potegnilo vse v hiper-prostor" si preveč gledal startrek?
T_one
18. 01. 2011 10.53
+12
Za 2012 ni nobeden resnični prerok napovedal konec sveta, ampak je samo konec Majevskega koledarja za njihovo koledarsko obdobje 5160 let. 2012 bi Maji samo morali narediti nov koledar za naslednje obdobje 2160 let. To je približno tako, če bi kdo našel naš - marijanski koledar, ki se konča vsak konec leta, pa bi mislil, ker se koledar konča, da je konec sveta. Konca sveta NE BO, razen če ga ne bomo naredili sami z napravami kot so HAARP, jederske bombe, poskusi preseganja svetlobne hitrosti (kar bi uničilo linearni čas planeta in vseh predmetov v bližini 150 milijonov kilometrov, ali pa potegnilo vse v hiper-prostor), ali pa z kakšnim velikim asteroidom, ki bi lahko izbil planet iz orbite. Če vsega tega ne bomo storili sami, bo življenje na našem planetu trajalo še stotine milijonov let, vse gokler se ne bodo začele anomalije sonca, kar bo onemogočilo vse življenje v našem sončnem sistemu. Je pa res, da prerokbe napovedujejo za odbobje 2010 - 2020 množično uničenje življenja na našem planetu zaradi "vode", "ognja" in "človeških demonov" (prostozidarske, jezuitske, luciferjanske in zionistične crkvene in državne "elite", z Vatikanom na čelu, ki imajo vsa ta nevarna orožja pod svojo kontrolo). Čudim se ljudem, ki pravijo, da se ne bo zgodilo ničesar; ali nihče ne spremlja kaj se dogaja po svetu? Povejte tistim v Pakistanu, na Haitiju, v Avstraliji, in drugod, kjer so ljudje umrli ali pa izgubili vse v teh katastrofah, da se ne bo zgodilo ničesar. Kaj si mislite kaj bi vam rekli?! Biti pripravljen ni nič narobe! Pravzaprav je zelo neodgovorno v teh časih biti nepripravljen; glede hrane, obleke in drugih življensko potrebnih stvari, vsaj za nekaj let. To so lahko obnovljive zaloge. Glede na gospodarsko situacijo; če si kdo nabavi zaloge, bo tako in tako na profitu, ker so stvari tako in tako vedno dražje. Če kdo ima, naj se pripravi za vsak slučaj, saj nima kaj izgubiti! Če kaj bo, bo pripravljen. Če pa ne bo nič, pa tako vseeno; stvari ki si jih je nabavil, bo lahko porabil vseeno. Tisti pa, ki ne bodo pripravljeni; če kaj bo; za njih poti nazaj več ni! Ko so bo kaj zgodilo, takrat se bo prepozno poskušati pripraviti. Ali se niste naučili ničesar od izkušenj ljudi, ki so v zadnjih časih doživeli katastrofe?! Še enkrat; če koga zanimajo navodila kako se pripraviti za primer, če kaj bo, mi lahko piše na gmail na moj mail "ucitsveta04", pa mu bom posredoval, seveda zastonj, literaturo z ustreznimi informacijami. Veliko sreče!
darkosa
07. 12. 2010 15.46
Jas pa v to ne verjamem, zemlja bo še dolgo krožila, ni možno da bi se zemlja ustavila, nekaj se mora pisat, drugače ni zaminivo tu na 24ur.cm.
Tonyyy
11. 10. 2010 21.58
ko je čisto možno..ker se je to zgodilo že velikokrat in se je svet začel na novo razvijati veliko kdo je napovedal konec sveta in je lahko res..ali pa je ameriški drek..
someoneeeeewe
15. 09. 2010 19.38
+1
ko bi le te famozne bunkerje začeli graditi pri nas. jz se zelo bojim konca sveta. lahko pa je to konec sveta samo kot opozorilo.