Glasba

VIDEO: Uriah Heep na Rock Batuje 2014!

Batuje, 02. 07. 2014 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po letu premora se festival Rock Batuje vrača z legendarno zasedbo Uriah Heep, ki je prodala več kot 40 milijonov plošč po vsem svetu. V Vipavski dolini bo zasedba, ki jo večina pozna po mega uspešnici Lady in Black, nastopila 25. julija.

Uriah Heep prihajajo na letošnji Rock Batuje.
Uriah Heep prihajajo na letošnji Rock Batuje. FOTO: Miro Majcen

V Batujah se bo letos spet krepko treslo. Po letu premora, ki so si ga privoščili zagnani organizatorji, se festival Rock Batuje vrača s polno močjo, saj je v 12 letih svojega obstoja prerasla v enega največjih in najbolj množično obiskanih glasbenih dogodkov v Vipavski dolini, letos pa bo posegla še višje.

Zasedba z Berniejem Shawom na vokalu je nedavno izdala novi album Outsider.
Zasedba z Berniejem Shawom na vokalu je nedavno izdala novi album Outsider. FOTO: Miro Majcen

Poleg domačih skupin Pelhan, Bohem in Heavenix, ter nepogrešljivega DJ Rikija, v Batuje letos prihajajo glasbene legende Uriah Heep. Zasedba, ki se je med nesmrtne zapisala z uspešnicami Lady In Black, Wizard, Easy Livin', Free Me, Gypsy, Look At Yourself in drugimi, je prodala več kot 40 milijonov plošč po celem svetu in zaznamovala svetovno rockovsko glasbeno sceno v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Zasedbo, ki jo je moč postaviti ob bok rock velikanom kot so Pink Floyd, Black Sabbath, Led Zeppelin in Deep Purple, sestavljajo originalni član Mick Box na kitari, pevec Bernie Shaw in klaviturist Phil Lanzon, ki sta del skupine od leta 1986, bobnar Russel Gilbrook, ki se je skupini pridružil leta 2007 ter najmlajši član skupine, basist Davey Rimmer, ki je nadomestil nedavno preminulega Trevorja Bolderja.

Legendarni rockerji, ki so svoj prvi studijski album izdali že davnega 1970, postavili temelje heavy metalu in hard rocku ter navdihnili velikane svetovne glasbene scene, kot so Queen, pa ne počivajo na starih lovorikah. V juniju so izdali novo ploščo z naslovom Outsider, ki je 24. po vrsti, odpravljajo pa se na evropsko turnejo, med katero se bodo ustavili tudi v Batujah.

Oglejte si živo izvedbo pesmi Lady in Black iz lanskega leta v Bolgariji!

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kitzbill
02. 07. 2014 21.58
+1
bil v tivolju .........let nazaj, takrat so bli to to, sedaj pa je žalost poslušat, ko spreminjajo komade, da jih pevec še lahko odpoje, žalost, da ne znajo nehat na višku, al pa je pomankanje dnarja
flojdi
02. 07. 2014 14.16
+1
.kdaj že so bili že v Tivoliju ?? ( takrat mi niso glih zažgal..majo pa par dobrih komadov
rock69
04. 07. 2014 19.16
flojdi
05. 07. 2014 14.38