Glasba

Perpetuum Jazzile z novim spotom v novo sezono

Ljubljana, 23. 09. 2015 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že 50 milijonov evrov ogledov so na Youtubu dosegli videospoti najpopularnejše slovenske vokalne zasedbe Perpetuum Jazzille. Zdaj se v nabiranje ogledov vključuje priredba Footloose, zasedba pa se na krilih uspeha odpravlja na Kitajsko, v Francijo in Estonijo.

Priredba hita iz 80-ih ljudem sporoča, da ob vseh resnih stvareh, ki jih počnemo in se nam dogajajo v življenju, nikoli ne smemo pozabiti nase, na lastne želje in hrepenenja, ampak si upati se kdaj tudi samo brezskrbno zabavati.

Nov koncertni repertoar

Za novo koncertno sezono so pripravili tudi vrsto programskih novosti, od najnovejših svetovnih hitov, priredb velikih legendarnih pesmi pa vse do avtorskih skladb. Premierno jih bodo predstavili na letošnji Vokal Xtravaganzzi 2015 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, 25., 26. in 27. oktobra. Tokratni glasbeni gosti bodo svetovno znani The Swingle Singers iz Londona, večkratni dobitniki prestižne nagrade Grammy.

PJ
PJ FOTO: PJ

PJ se obenem resno pripravljajo tudi na vrsto turnej. V prvih dneh novembra tako potujejo na Kitajsko, kjer bodo v tretjem največjem mestu Guangzhou v okviru letošnjega festivala umetnosti izvedli dva koncerta v tamkajšnji prestižni operi. V začetku decembra nato potujejo v Pariz, po tem ko je PJ za nastop na prestižnem korporativnem dogodku za 1.800 ljudi v tamkajšnji areni izbrala družba Disney Europe, na koncertu pa se jim bodo pridružili še vizualni umetniki in akrobati. Že teden dni po vrnitvi pa potujejo naprej v estonsko prestolnico Talin, kjer si je programa ob gala sprejemu za ključne stranke zaželela tamkajšnja najuspešnejša banka. Več koncertov v tujini pa se PJ že napoveduje tudi po novem letu.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.