Glasba

'Mozart in Pink Floydi' na festivalu San Remo 2009

San Remo, 19. 02. 2009 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.Š. / A.M.
Komentarji
6

Glasba podira zidove in tabuje. Vsaj tako bi lahko rekli za letošnji festival San Remo, ki znova podira rekorde gledanosti, ne nazadnje pa navdušuje s skrbno izbranim scenarijem.

Al Bano je presenetljivo izpadel. V četrtek bo dobil še eno priložnost.
Al Bano je presenetljivo izpadel. V četrtek bo dobil še eno priložnost. FOTO:
V italijanskih krogih še vedno odmeva nastop Roberta Benignija.
V italijanskih krogih še vedno odmeva nastop Roberta Benignija. FOTO:

Drugi večer sanremskega festivala je potekal mnogo bolj umirjeno kot prvi, predvsem pa brez večjih škandalov in pretresov. Še najbolj nasmejani so bili uredniki italijanske javne televizije, ki so z gledanostjo presegli vsa pričakovanja, prav tako pa imajo finančno pokrite stroške 18 milijonov evrov vrednega festivala. Menda je edino malce vihal nos vatikanski časopis, predvsem zaradi voditelja Paola Bonolisa, ki je menda preveč prisiljen. Zapisali so tudi, da si nekateri letošnji izvajalci preprosto ne zaslužijo mikrofona.

Sicer pa je bila v drugem večeru najbolj spektakularna uvodna glasbena točka, kjer so brez ene same napake prepletli film Amadeus, mu dodali orkster in zbor, na koncu pa so vse skupaj začinili še s kitaro in glasbo Pink Floydov. Z eno besedo bi lahko dejali fantastično, saj so z glasbo združili klasično in moderno.

Izmed trinajstih zvezdnikov pa so se vsaj do četrtka poslovili trije uveljavljeni glasbeniki, med njimi tudi Al Bano, Nicky Nicolai & Stefano Di Battista in Sal da Vinci. Vsi trije izključeni bodo dobili v četrtek še eno priložnost za uvrstitev v sobotni veliki finale. 300-članska strokovna žirija pa je že v torek začasno izključila tri izvajalce Tricarico, Iva Zanicchi in Afterhours.

Scenografija letošnjega festivala San Remo je znova fantastična.
Scenografija letošnjega festivala San Remo je znova fantastična. FOTO:


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zike
19. 02. 2009 17.17
To ni nič nenavadnega, saj somo že prej slišali priredbe floydov v klasični obliki, poleg tega je waters napisal tudi opero Ca Ira, ki je v bistvu obdelava znamenitega albuma The Wall.Sicer pa odlična poteza San Rema!
noel83
19. 02. 2009 15.33
sezutimacek mal bol preber sj ne piše da igrali pink floyd ampak da so igrali njihov komad...
sezutimacek
19. 02. 2009 13.36
emm Pink Floyidi na kakšen način? Wright je mrtev, Waters ne nastopa z njimi..al je nastopal? sta nastopala Gilmour in Mason ali samo Gilmour..al sploh noben od njih?
BATISTA1
19. 02. 2009 12.11
brezveze ! pase ..
ka99p
19. 02. 2009 11.49
a imate kaki video ? Mozart in Pink Floydi na festivalu San Remo 2009 ??
PaleRider
19. 02. 2009 11.41
eh Italijani pa muzika..