Glasba

Metallica v Guinnessovi knjigi rekordov 2015

Los Angeles, 05. 09. 2014 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zasedba Metallica si je z nastopom na vseh sedmih celinah v enem letu zagotovila mesto v Guinnessovi knjigi rekordov za leto 2015. Zaigrali so nameč v ZDA, Južni Ameriki, Evropi, Aziji, Avstraliji, Afriki in na Antarktiki.

Ponosni člani Metallice (od leve proti desni): Kirtk Hammett, James Hetfield, Lars Ulrich in Robert Trujillo s certifikatom Guinnessove knjige rekordov. (Foto: Izvajalec/Melinda Oswandel)
Ponosni člani Metallice (od leve proti desni): Kirtk Hammett, James Hetfield, Lars Ulrich in Robert Trujillo s certifikatom Guinnessove knjige rekordov. (Foto: Izvajalec/Melinda Oswandel) FOTO:

Legendarna zasedba Metallica je še enkrat dosegla zgodovinski uspeh, saj jim je lani, predvsem po zaslugi posebnega nastopa Freeze ‘Em All na Antarktiki, uspelo v enem letu koncertirati na vseh sedmih svetovnih celinah. Zato so si prislužili mesto v izdaji ob 60. obletnici Guinnessove knjige rekordov za leto 2015.

"Sedem celin v enem letu, Antarktika pa je bil zagotovo koncert življenja. Da, 120 znanstvenikov in nagrajencev, da kakih 300 radovednih pingvinov niti ne omenjam," je povedal pevec James Hetfield.

"Lani smo se odpravili na turnejo tako kot večino let poprej, obiskali smo veliko nam ljubih krajev in tudi nekaj novih, nismo pa se zavedali, da bomo potolkli svetovni rekord! Še dobro, da je nekdo drug opazil, da nam je uspelo igrati na vseh sedmih celinah v enem letu, s čimer smo postali prva zasedba, ki ji je to uspelo! Naši prijatelji pri Guinnessovi knjigi rekordov so nas dodali v novo izdajo, kar je za nas velika čast, knjiga pa bo v trgovinah 10. septembra. Poleg tega, da smo igrali v ZDA, Južni Ameriki, Evropi, Aziji, Avstraliji, Afriki, smo 8. decembra 2013 nastopili na Antarktiki za 120 znanstvenikov in nagrajencev in njihove prijateljev pingvinov. Bili smo dobesedno na dnu sveta, kar je bil za nas eden najbolj unikatnih, posebnih in nepozabnih dni v naši več kot 30-letni karieri. Naša mala avantura pa nas je popeljala do rekorda! Kdo mi si mislil," je v izjavi zapisala zasedba.

Oglejte si njihov "ledeni" nastop na Antarktiki!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zriki
11. 09. 2014 15.20
-5
včasih sem bil res velik fan, do Load-a sem še vztrajal pol sem obupal, najraje si vrtim Maidne, ki še danes razturajo, da ne govorim o starih albumih
blablablablabla3456
08. 09. 2014 20.16
dej naučte se članke pisat prosm, zda celina no sej to ni res, to vm zih ena prsata blondinka piše k ma z dve narjeno sredno, sam ga pa zih dobr potegne hehe
nekdotamneki
05. 09. 2014 14.32
+4
Geografija. Sedi cvek :D
GlasModrosti
05. 09. 2014 13.35
-6
Sem fan, ampak tole se mi zdi pa brez vezen rekord. Niso krivi oni, ampak Guinessova knjiga da podeljuje take glupe rekorde.
Alatus
05. 09. 2014 13.20
+13
Nisem vedel da so ZDA celina....hmm... Politiko na stran, svaka jim cast!