Glasba

FOTO in VIDEO: Izjemna čast za Big Band KK

Montreux, 13. 07. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski orkester Big Band KK je nastopil na drugem največjem jazz festivalu na svetu, ki tradicionalno poteka v švicarskem mestu Montreux. Obiskovalce so navdušili s priredbami pesmi skupine Depeche Mode.

Na prestižni festival so orkester iz Krškega povabili zaradi njihovega projekta Depeched, v okviru katerega na svoj način izvajajo pesmi britanske skupine Depeche Mode.

Orkester je z izvajanjem glasbe skupine Depeche Mode zaslovel tudi preko meja.
Orkester je z izvajanjem glasbe skupine Depeche Mode zaslovel tudi preko meja. FOTO: Bojan Sotošek

''Če bi zamudil to, bi zamudil nekaj največjega v življenju,'' je po nastopu dejal pevec v orkestru Miha Nemanič. ''Stati na odru, kjer so stali resni glasbeni 'merjasci', vključno s Princem, je zame res noro,’’ je povedal še en pevec Mate Brodar, ki sodeluje tudi z VIP bandom.

Z nastopom je bil zelo zadovoljen tudi vodja orkestra Aleš Suša: ''Odzivi občinstva so bili, kot smo videli, zelo v redu. Sledili so koreografiji, ploskali, žvižgali, vriskali. Glasba od Depeche Mode je tako dobra, da ni možnosti, da bi drugače reagirali, to so sami hiti, band je na sceni 30 let. Vsakdo, tudi tisti, ki ne pozna banda Depeche Mode, je to nekje že slišal, in to more 'vžgat'.''

Na Jazz festivalu v Montreuxu, ki so ga prvič organizirali leta 1967, v dveh tednih pa privabi okrog 200.000 obiskovalcev, so doslej poleg Princa nastopila svetovno znana glasbena imena, kot so Nina Simone, Ella Fitzgerald, Led Zeppelin, Pink Floyd, Frank Zappa, B.B King, Eric Clapton, Status Quo, Santana, Van Morisson, Chuck Berry in številni drugi.

V Montreuxu videli ''dim na vodi''
Montreux je služil kot navdih za eno najbolj znanih rokovskih skladb vseh časov, Smoke on the water. Skupina Deep Purple je decembra leta 1971 tam snemala album Machine Head, snemalno opremo, ki so jo posodili Rolling Stonesi, pa so postavili v zabaviščnem kompleksu, ki je bil del tamkajšnjega kazina. Ko so ravno snemali s Frankom Zappo in Mothers of Invention, je nekdo iz občinstva v streho kazina ustrelil s signalno pištolo, zaradi česar je nastal požar in celotni kazino je zgorel. Naslov pesmi je nastal v glavi basista skupine Rogerja Gloverja, ki je iz svoje hotelske sobe videl dim, ki se je vil nad Ženevskim jezerom.

Nekaj članov orkestra pred kipom pokojnega frontmana skupine Queen Freddieja Mercuryja
Nekaj članov orkestra pred kipom pokojnega frontmana skupine Queen Freddieja Mercuryja FOTO: Bojan Sotošek
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paradoxal
13. 07. 2013 09.36
+4
in pol je cel big band KK odšel skupaj na 1 pivo...taka je realnost in uporabnost slovenskih plač v švici..hehehehe
?ebela nm
13. 07. 2013 21.05
+2