Film/TV

Kaj ponuja Iztrebljevalec 2049?

Ljubljana, 02. 10. 2017 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iztrebljevalec 2049 je nadaljevanje legendarnega filma iz leta 1982, ki je za ljubitelje ZF filmov vedno na seznamu najboljših. Presežke tokrat obljublja odlična igralska zasedba z Ryanom Goslingom, Harrisonom Fordom, Robin Wright in Jaredom Letom.

Denis Villeneuve je trenutno eden najbolj iskanih in vsekakor najzanimivejših režiserjev v Hollywoodu. Po nekaj odmevnejših festivalskih filmih, kot sta Polytechnique in Ženska, ki poje, je režiral niz izjemno uspešnih in hvaljenih hitov (Ugrabljeni, Sicario: Onkraj zakona), ki je lansko leto doživel vrhunec z znanstvenofantastično dramo Prihod, ki je prejela kar osem nominacij za oskarja, med temi tudi za najboljšo režijo. Zdaj pa je ponudil nadaljevanje enega najbolj znanih znanstvenofantastičnih filmov vseh časov, Iztrebljevalec 2049. 

Trideset let po dogodkih iz prvega filma novi iztrebljevalec, policist K iz Los Angelesa (Ryan Gosling), razkrije dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti delček družbe, ki še ostaja, v popoln kaos. To odkritje ga prisili na lov za Rickom Deckardom (Harrison Ford), nekdanjim iztrebljevalcem, za katerim so se pred 30 leti izgubile vse sledi. 

Harrison Ford je spet Rick Deckard.
Harrison Ford je spet Rick Deckard. FOTO: Continental film

Če se spomnimo, film Iztrebljevalec Ridleyja Scotta iz leta 1982 pravzaprav ni bil "blockbuster" v pravem smislu besede, vendar je iz leta v leto dobival vse močnejši kultni status, danes pa velja za enega najboljših znanstvenofantastičnih filmov vseh časov, saj je izjemno realistično predvidel prihodnost človeštva. Zato sploh ne preseneča, da oboževalci in filmski navdušenci po vsem svetu že nestrpno čakajo novi film, ki ga je režiral ugledni vizionar, kakršen je svoj čas bil tudi Scott, režiser prvega filma.

Poleg vrhunske režije je eden glavnih razlogov, da si lahko obetamo nepozabno filmsko doživetje, tudi izvrstna igralska zasedba, ki jo vodita Gosling in Ford; slednji se ponovno spušča v vlogo policista Deckarda iz prvega filma. Pridružili so se jim tudi dobitnik oskarja Jared Leto (Klub zdravja Dallas), Ana de Armas (Vojni psi), Barkhad Abdi (Kapitan Phillips), Edward James Olmos (TV-serija Bojna ladja Galactica), Dave Bautista (Spectre) in dobitnica zlatega globusa Robin Wright (TV-serija Hiša iz kart).

Ryan Gosling kot policist K.
Ryan Gosling kot policist K. FOTO: Continental film

Oglejte si napovednik filma!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

morjeblata
04. 10. 2017 12.15
-1
Robin Wright , Jared Leto ? Tole ne obljublja kaj dosti ...