Film/TV

Drugi del Avatarja ne bo nared leta 2018

Los Angeles, 13. 03. 2017 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Režiser James Cameron je obelodanil, da Avatar 2 ne bo nared prihodnje leto. Že lani je sicer najavil, da namerava posneti kar štiri nadaljevanja, a kot kaže, se zna zadeva zavleči.

Nadaljevanje Avatarja ne bo nared prihodnje leto, sporoča režiser James Cameron, saj bo naslednjih osem let snemal kar štiri nadaljevanja.
Nadaljevanje Avatarja ne bo nared prihodnje leto, sporoča režiser James Cameron, saj bo naslednjih osem let snemal kar štiri nadaljevanja. FOTO: Reuters

62-letni režiser James Cameron je leta 2009 posnel film Avatar, ki je postal najbolj dobičkonosen film vseh časov, saj je v blagajne prinesel več kot 2,6 milijarde evrov dobička. Kot smo slišali lani, bodo nadaljevanja kar štiri, a drugi del ne bo prišel na velika platna konec prihodnjega leta, kot je sprva napovedoval.

"No, 2018 se še ne bo dogajalo. Nimamo še fiksnega datuma izida filma. Ljudje morajo razumeti, da gre za kadenco izidov. Ne delamo Avatarja 2, delamo Avatar 2, 3, 4, in 5. To bo epski podvig. Torej vem, kje bom naslednjih osem let svojega življenja. Kar po svoje ni nerazumen časovni okvir," je povedal režiser, ki bo maja v Disney Worldu na Floridi ponudil novo atrakcijo Pandora: The World of Avatar.

Cameron je sicer o nadaljevanjih lani povedal, da bodo čista fantazija, precej onkraj originala in da bo to zares epska saga, v kar zagotovo ne gre dvomiti ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Click321
23. 04. 2017 16.34
+1
Nekdo bo slovenske novinarje končno moral naučiti finančnih pojmov. mešanje prihodkov kinematografov s preostalimi neto prihodki z dobičkom je enako kot bi mešali hruške in jabolka! filmska distribucija je slovenskim novinarjem nepoznan teritorij. vsi novinarji ''highest grossing movie'' vedno znova in znova prevajate z ''najbolj dobičkonosen'' zakaj?? ''Gross'' je za koliko se je povečala neto prodaja s kinovstopnicami preden si distributer (studio) in prikazovalec (kino+lokalni distributer) delita-delijo denar. tako da je ''dobičkonosnost'' precej pod vprašajem, sploh ko nihče ne pogleda, da so marketinški proračuni lahko skoraj enako visoki kot sam produkcijski proračun. sicer pa je kino distribucija le ena od oblik, kako film služi denar.
kiki46
14. 03. 2017 12.44
+1
naj se nekam zaletijo. jaz pa že v koledarju rezerviran termin za ogled predstave v kinu